top of page

Écht roeinieuws (maar nu dan écht)

Van onze redacteur langs de Bosbaan Terwijl de dames en heren van Vidar zich opmaken voor de Hollandia, alwaar gestreden zal worden om het felbegeerde blik in de LN2-, de eerstejaars wederom hopen om een stukje metaal in hun nog maar net volgroeide knuisjes gefrot te krijgen en alwaar het gelet op het Argo Lustrum dit jaar ook langs de kant voor niemand leuk zal zijn, wordt er in Polen nog om de echte knikkers gestreden. Vandaar dit keer écht roeinieuws (maar dan écht).

Lezers die naarstig op zoek zijn naar een doorwrochtte in-depth analyse van wat ons komend weekend op de Hollandia te wachten staat, zijn hier aan het verkeerde adres. Zij worden vriendelijk verzocht zich te wenden tot de stuurtjes die op de webzijde van een niet nader te noemen Vidarhuis zoals gebruikelijk voorafgaand aan een wedstrijdweekend een demonstratie koffiedik kijken voor vedergewichten ten beste zullen geven. MTO veteraan De Cock BSc is naar verluid ingeschakeld om de scherpe voorspellingen van het juiste mathematische en statistische sausje te voorzien.

De definitieve analyse zal later deze week worden geplaatst, maar uit een uitgelekt concept dat deze redacteur in mocht zien, kwamen reeds opzienbarende prognoses naar voren. Zo zal de eerstejaars zware acht 28ste worden in een tijd van 4.27, gaan de eerstejaars dames het mannen-skiffveld verpulveren en blijkt middengroep licht met terugwerkende kracht de Varsity gewonnen te hebben. Deze redacteur houdt het liever bij de volgende voorspelling: er zal geroeid worden en afhankelijk van hoe de ploegen over de finish komen zal er gewonnen worden. Niets meer, niets minder.

Gelukkig wordt er in het voormalig Oostblok de komende dagen ook nog geroeid. Alhoewel, de derde en laatste WorldCup, die zal worden verroeid op het Maltameer in Poznan, Polen, is qua inschrijvingen dunner bezet dan de eerdere WorldCups in München en Luzern. Dus, mocht u altijd al benieuwd zijn geweest naar de fameuze rugzwaai van de Armeense equipe, altijd al een fenomenale tussensprint van een Venezolaanse skiffeur hebben willen zien of gewoon willen verifiëren of er nog lekkere chica’s rondroeien in Oezbekistan, schroom vooral niet en spring in de voiture! Geïnteresseerden voor een rondleiding door Poznan kunnen zich aanmelden bij de h.t. praeses der T.S.R. Vidar, die zelf vorig jaar nog als Joeri B. ter plaatse furore maakte als karaoke-god in een twijfelachtig etablissement aldaar.

Natuurlijk zullen de gebruikelijke arme sloebers zonder andere bronnen van inkomsten toproeiers zich weer laten zien als voorbereiding op de Olympische Spelen later dit jaar. De Nederlandse equipe betreedt het strijdperk met een wat kleiner gezelschap dan voorheen. De roeiers van de mannen acht zijn nog straalbezopen na hun geslaagd kwalificatietoernooi en Hamburger zit thuis in de lappenmand. Bij gebrek aan andere hobbies gaat de vrouwen acht wel gewoon van start, net als de voor de 157ste keer doorgewisselde lichte vier en de nog 0 keer gewijzigde zware vier. Ook interessant om naar te kijken: voor het eerst is het nummer LM8+ op de WorldCup uitgeschreven. Vier ploegen (ITA, AUT, DEN en POL) geven een voorproefje van wat de NED LM8+, hopelijk met Tilburgse inbreng, over een krappe maand in Linz aan tegenstand kan verwachten.

Races zijn zoals gebruikelijk ook vanaf de compu thuis te volgen via www.worldrowing.com. De audio-reportage ter plaatse zal t.z.t. onderbroken worden voor een live verslag van de voorwedstrijden en de finale van het LN2- veld tijdens de Hollandia.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comments


bottom of page