top of page

15 april 1912 was er niets bij

Vaak hebben mensen een vooroordeel over de Watergeuzen. Vaak zeggen mensen dat de Watergeuzen geen leven hebben en alleen maar bezig zijn met hun carrière, dat ze geen lol maken en niet het maximale uit hun studentenleven halen. Hier zit zeker wat van waarheid in, de Geuzen zijn druk bezig met carrière maken. Maar het tegendeel kan ook bewezen worden, de borrels met IVV, Dionysos, Cumbonadea, Les Sacripentes, Linque, Lieve Lust, Chloé, Beschuit en Nontemba  de afgelopen 2 maanden zeggen wel iets anders. De mannen van de Watergeuzen kunnen tegenwoordig ook extreem goed pintermannen drinken. Dat gebeurde vroeger nogal vaak op een tamme manier met een goed gesprek aan de bar, maar tegenwoordig gaat het veelal gepaard met de beruchte bierspellen. Beerpong, kingsen, mexen, suicide sixen en “Dat ene spel met 2 pingpongballen in American Cups, maar geen Beerpong” worden dan ook met regelmaat gespeeld. Maar 1 spel is een beetje uit het oog verloren geraakt, en dat is jammer. Tradities zijn namelijk mooi en net zoals de Zwarte Pieten willen we deze traditie ook erin houden. Daarom zijn wij ook zo blij met het behoud van de OTKI. Deze avond op Vidar staat geheel in het teken van het bierspel met de gezonken boot die maar 5 dagen in dienst is geweest. Het Titanicen is een bierspel waarbij het aantal spelers kan verschillen van 2 tot 99 spelers en gaat als volgt. Men heeft een Pitcher bier met een bierglas erin waarvan de bodem gevuld is met bier. Om de beurt giet een speler bier bij dit glas en de speler die het glas laat zinken “zoals bij de 269 meter lange boot is gebeurd” is af (dood) en moet het glas leegdrinken. Het spel lijkt simpel maar vergt een hoop concentratie en vingervlugheid. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat Dennis Stassen de OTKI vorig jaar heeft gewonnen en dat was waarschijnlijk ook de reden dat de volgende deelnemers de finale van dit jaar hadden gehaald:

– Pijlsnelle Preases J. Bierbrouwers – Bassie en Adriaan “Vlugge japie” van der Linde – Frank “ik heb een” Harde-man – Martin van “Ros hem erin”

Aan de namen al te zien waren het allemaal verdiende finalisten en was de uitkomst nog zeker niet bekend. De finale begon steady, om de beurt vlogen de drupjes vocht het glas in en hier en daar spatte ook een drupje ernaast. Deze werd natuurlijk niet goed gekeurd en dan werd er met een starre blik een nieuw drupje in het glas gelanceerd. Na een paar minuten spelen werd het voor de Preases te heet onder de voeten en besloot hij tegen de ijsberg aan te varen, hij liet het glas tot de bodem zinken en daarmee was het verhaal voor hem ten einde. Het tempo werd opgevoerd en bij Frank werden alle zeilen bijgezet om een plekje bij de laatste 2 te veroveren. Helaas voor hem was hij vergeten dat de Titanic niet beschikt over een paar zeilen en moest Frank het zinkende schip ook gaan verlaten.

Martin en Adriaan bleven over. De race ging nek aan nek en door de spanning nam de grootste van de drupjes steeds af, na een tijdje kwam professioneel en onpartijdig jurylid Knikkert met een vergrootglas erbij staan, en hij kon door middel van de trillingen op het water bepalen of de drup correct of incorrect was. Martin van “Ros hem erin” voelde aan zijn natuurlijke klok dat de tijd begon te dringen en om 12 uur precies (hij voelde het aan zijn water) had hij er geen SIN meer in. Hij goot zijn bier leeg dronk het op en ging naar huis. Raar maar waar, soms kan de OTKI raar lopen.

De man die overgebleven was, was Bassie en Adriaan “Vlugge japie” van der Linde en de geprezen man heeft met B100 en de Baron nog vele biertjes gedronken die avond. Puur en alleen doordat hij er zelf geen heeft laten zinken en dus aan het einde van de strijd nog volkomen nuchter was. Gefeliciteerd Adriaantje!!!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comments


bottom of page