top of page

>>Bitterballenschaal blijft definitief in vinexwijk<<

WNN heeft uit eerste hand vernomen dat de nieuwe eerstejaars in 2010 één van de meest genante en vervelendste gebruiken uit de pijlerperiodes van de afgelopen aantallen jaren bespaard zal blijven. De strepenborrel die voor de wedstrijdroeiers een feestje zou moeten zijn, wordt al sinds mensenheugenis ontsierd door enkele naargeestige lieden. De strepenborrel waar je nog een keer met je ploeg akte de presence geeft en je helemaal kapot zuipt, was tot voorheen een uur lang het decor van enkele oude bokken die voor niemand leuk zijn.

Afgelopen week was het wederom raak: Een te lang verhaal, totaal niet boeiend, vermaakwaarde van -100 en compleet zijn doel missend. Dat is, indien het doel was om eerstejaars te motiveren om in training te gaan en om tweedejaars en ouder te motiveren veel blikken te trekken. Indien het doel was om jezelf weer op te hemelen, te vertellen hoe tof je meer dan 10 jaar geleden was en enige kleur in je voor de rest uitzichtloze bestaan te creëeren dan waren de mannen van Licht ’95 daar weer perfect in geslaagd.

Waarschijnlijk beseften ze dat dit eigenlijk de allerlaatste kans was om zichzelf nog een klein beetje te profileren in Hilvarenbeek. Daar langs de roeibaan waar ze in ver vervlogen tijden nog iemand voorstelden en nog wel geloofden gerespecteerd te worden. Diep van binnen wisten ze ook wel dat ze afgelopen seizoen definitief voorbij gestreefd zijn door de huidige generatie wedstrijdroeiers. Zwaar ’09 bleek toch de beste acht ooit op Vidar geweest te zijn en Joeri en Diederick lieten en passant zien dat als je op een WK vaart je pas een baas bent als je wél een medaille wint.

Het arrogante gedrag van de lieden wordt vanaf heden dus niet meer getolereerd. De afgelopen jaren lieten de VP’s nog met grote tegenzin over zich heen lopen, maar De Twuijf heeft de heren laten weten dat ze die bitterballenschaal zelf mogen houden en kunnen stallen naast de familiefoto’s boven hun behaaglijke open haard in Ypenburg. “Die Hilckman bazen trokken het extreem slecht, ze begonnen woest om zich heen te slaan en dreigden om al het geel te zullen verbranden wat speciaal voor hen was aangeschaft. Toen ik ze vertelde dat ze deze afgeragde apparaten gratis mee konden nemen, pakten ze snel in en verkozen het hazenpad,” aldus een zichtbaar opgeluchte Vice-Praeses. “Die de Zwart leek er slechter aan toe. Hij barstte in tranen uit en vertelde dat hij nu zijn beide speeltjes, dé schaal en zijn geliefde Vidarhuis, kwijt was.” Uiteindelijk heeft hij zichzelf toch nog bij elkaar weten te rapen nadat hem beloofd werd door de huidige ex-Koestraters dat het maandelijkse spelletje “Go with the Gnoom” vervangen zou worden door “Red Rebelse Rocket Robin uit de handen van Rotsvast Wonen.”

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page