top of page

Chiu Cup ’07

1: Roovers / Oudenhoven Er zijn roeiers die zeggen ‘goede boeg, goede ploeg’, of dit waar is zal Donderdag blijken. Namens de Watergeuzen zal de inmiddels afgestudeerde Thijs Roovers aan de start verschijnen. Voor PEB zal Coen Oudenhoven aan de start verschijnen. Beiden in het bezit van een NSRF blik.

2: Mesdag / Knorth Deze Chiucup is dit zonder meer de plek waar de minste roeiers zijn geplaatst. Jilles Knorth zal in heel zijn Vidar carriere ongeveer 10 keer in de boot hebben gezeten. Ernst Mesdag heeft iets vaker met het bijltje gehakt maar ook bij hem ontbreekt een solide roeihaal. Voordeel lijkt hierbij licht voor de Watergeuzen te zijn gezien de 10 kilo verschil. Echter… Ondanks dit gebrek aan roeitechniek hebben beide mannen de handdoek nog niet in de ring gegooid: naar het schijnt willen beide mannen komende maanden bekijken of ze kans maken om de eer te verdedigen van de Vidar lichte danwel zware acht.

3: van Rooij / Pannekoek Hebben zichzelf afgelopen jaar talent mogen noemen afgelopen seizoen. Dit werd nog eens bevestigd tijdens de NSRF waar zij sneller waren dan de talenten uit de andere studentensteden. Waar Job van Rooij voor de Watergeuzen enkele kilo’s teveel meesleept, schijnt Erik Pannekoek wat te weinig conditie mee te nemen voor een succesvolle PEB boot.

4: Van der Slikke / Scheffer Voor de Watergeuzen Huib Scheffer wie afgelopen 2 jaar is uitgekomen in de lichte 8+ en 4+. Hiertegenover staat Casper-Jan vd Slikke wie de slagman van de lichte 8 was van vorig jaar. Voordeel voor PEB hierbij is dat Casper-Jan inmiddels weer aan het trainen is voor komend seizoen, waar Huib dit jaar hele andere dingen aan het trainen is.

5: Maij / Veldkamp Ost Maij is uiteraard deel van het powerhouse van de watergeuzen, hiertegenover staat Boris Veldkamp. Waar er nog zelden iets van Boris Veldkamp te horen valt, is het Ost wie in de aanloop naar de Chiucup een trainingsschema voor zichzelf heeft samengesteld waar een kilometertje of 3000 op de fiets in verwerkt is.

6: van Zielst / Lankhorst Het tactische mirakel / orakel en een altijd gedegen kracht voor de Watergeuzen tegenover Wouter ‘4 bachelors’ Lankhorst voor het plebs. Waar van Zielst de laatste weken vooral aan het supercompenseren is aan de bar, is Lankhorst zijn enige beweging nog het meefietsen bij de middengroep zwaar.

7: Gooskens / Linssen Twee mannen die twee jaar samen hebben geroeid. Die drie bliken bleken uiteindelijk het opstapje voor Sjef om de top5 van de Vidar blikkenlijst te bestormen. Grootste verrassing is wellicht dat Willem niet op de slagplek plaatsneemt, zijn commentaar was als volgt: “ik ga zeker niet op slag, ze kunnen mijn tempo niet volgen”

8: Hagemans / Bos

De mannen die hun ploeg tot grotere hoogte moet laten stijgen: de slagmannen. Beide boten hebben een ervaren slagman die deze capaciteit heeft uiteraard.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comments


bottom of page