top of page

Eerstejaarslicht heelt verenigingsgeld

Toen er enkele jaren geleden gepoogd werd om een WK roeien naar Nederland te halen nam de KNRB het besluit om de Bosbaan te verbreden. Ondanks het feit dat er bij de start van de bouw al bekend was dat er voor een internationale wedstrijd een 10 ploegenbaan vereist is besloot de bond een 8 ploegenbaan aan te leggen.

Gebrekkige begroting Omdat de bond niet in staat bleek om voldoende financiering te regelen moesten de individuele verenigingen bijbetalen. 8 gulden per lid per jaar, voor een periode vier jaar.

Het WK kwam nooit Inmiddels wordt er een betere baan aangelegd in Delft en het WK op de bosbaan is vooralsnog niet georganiseerd. Toch zijn er lieden die profijt trekken van de erbarmelijk aangelegde Bosbaan.

Blik voor eerstejaars licht Eerstejaars licht waaide afgelopen zaterdag op kosten van de verenigingsbijdragen naar een blik. Dit is dan ook de enige manier waarop de mannen ooit aan een blik hadden kunnen komen, er zitten simpelweg te veel Hesperenstraters aan boord van het schip. Alleen Vieze Fjör toont karakter en ruggengraat. Daar waar eenieder zich liet kaalscheren (wat natuurlijk alleen hoort te genbeuren bij het trekken van zware blikken) bleef Fjör op zijn strepen staan, en behield zijn mat.

Wat er nu gaat gebeuren met Eerstejaars licht is nog niet bekend, voorgesteld is om de acht op te splitsen in een dames viermet, met Bart Maas als stuur, en een dubbeldrie om concurrentie te bieden aan de Badcie-moordregatta dubbeldrie. De PC commissaris was in zijn reactie in ieder geval duidelijk. “Het is zaak dat die mannen ten tijde van de TIK-week niet op de TSR rondhobbelen, ze zijn te onrepresentatief voor woorden, en vormen geen juiste afspiegeling van de vereniging. Blikken trekken is leuk, maar als het op zo’n manier moet laat het dan in het vervolg maar zitten. Ik hoop dan ook dat De VP een één of ander suf trainingskamp voor die gasten regelt ten tijde van de introweek. 

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page