top of page

Exorbitante winsten Van Z.

De bewijslast jegens Van Z. begint zich op te stapelen. Bronnen in de City meldden dat Van Z. voor eigen portemonnee flink heeft gehandeld in het aandeel Vidar en dat hem dit geen windeieren heeft gelegd.

Van Z. kocht in maart, vlak voor de biedingsstrijd om Vidar begon, voor miljoenen euros aandelen Vidar in. Zijn betrokkenheid bij het bod van het Theta-consortium deed de koers flink oplopen. Deze week heeft Van Z. zijn eigen aandelen verkocht aan het consortium met een flinke marge. Nu blijkt dat Van Z. dus van twee walletjes snoepte: gebakken lucht aan het consortium verkocht voor een fikse duit en grote capital gains op de aandelen door eigen toedoen.

Dat Van Z. de strong version van de Efficient Market Hypothesis logenstrafte blijkt uit het bedrag dat op zijn bankrekening staat. Het blijft koffie dik kijken, maar insider trading-expert Cor Boonstra meldde de redactie dat een dergelijke transactie tientallen miljoenen op kan leveren.

Na de aankoop van de aandelen Vidar van Van Z. heeft het consortium zodoende 5,39% van Vidar in handen. Dat dit percentage slechts een begin is, laat zich gemakkelijk raden. Of deze toehold zal leiden tot een definitieve overname zal de toekomst uit moeten wijzen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dr. Franc treedt in echt met zijn Ryanne

Dr. Franc is vandaag in het huwelijk getreden met Ryanne, in regio den Bosch gaven de twee elkaar het ja-woord. Vanavond zal het feest plaatsvinden op de van Sonstraat, waarbij de gehele vereniging, F

Comments


bottom of page