top of page

Geldnood dwingt studenten tot bijverdienen.

De huidige student heeft het zwaar, en dat is nog zacht uitgedrukt. Het aantal ECTS wat in het eerste jaar behaald moet worden is hoger dan ooit, DUO heeft nog nooit zo moeilijk gedaan over geldzaken en de Tweede Kamer weet ook niet waar ze moeten beginnen. Studenten moeten sneller afstuderen dan ooit, en dan maakt het niet uit of het nou de zeurende ouders zijn of de torenhoge schulden.

Ja lezers, leden van Vidar hebben hier ook mee te maken. Want naast het studeren hebben ook wij een andere prioriteit: feesten! En dat kunnen we goed ook. De afgelopen maand stonden de leden ineens 2 keer per week massaal op Vidar. Super meaui natuurlijk, maar dit alles kost een hoop knaken, flappen of duiten.

Het nieuwe bestuur heeft dit ook opgemerkt en ze zijn gelijk tot actie overgegaan. Huidig bestuurslid Rim met de Tooi legde de volgende verklaring af:

“Het is natuurlijk logisch dat als leden geen geld hebben, ze niet meer onze kas kunnen spekken. Daarom moeten we zorgen dat onze leden bijbaantjes hebben, hierdoor krijgt iedereen weer cashmoney en zo worden de avonden weer legendarisch op d’n TSR”

Ieder dispuut begon met zijn eigen bijbaantjes te zoeken. Hier even een aantal disputen op een rij, en hun manier om aan knaken te komen: – Verzuipen stopte massaal met hun studie en ging full-time werken bij de karton fabriek. – Fabras nam een spoedcursus slager worden en zijn allemaal SOA (slagers onderzoek assistent). – PEB is begonnen met het verkopen in plaats van het gebruiken van hun “Paracetamolletjes”. – Papillion kon geld lenen bij Olof disputen in ruil voor niet nader te noemen “gunsten”. – Beschuit heeft, nadat de keuringsdienst van waarde is langs geweest, beperkt op de voedseluitgaven. – Keiretsu heeft door de juridische winst op de Ruyter een buffer aan schadevergoeding opgebouwd .

Allemaal Actieve disputen op Vidar, maar we missen er nog eentje. Wat is er met Dionysos gebeurd? Hebben zij geen bijbaan nodig? Jawel, natuurlijk hebben ook zij een bijbaan nodig. En natuurlijk waren wij benieuwd waarom zij nog geen baan hadden gevonden. Dus we stuurden extern journalist in opleiding Biels van Nasten Natenburg voor nader onderzoek en kregen het volgende antwoord van huidig PIP Beline van Ebber:

“We hebben er gewoon te weinig tijd in gestoken, dat is dom van ons maar de prioriteiten lagen afgelopen periode toch echt bij de pijlerperiode. Die ging al niet helemaal naar wens, dus we moesten gewoon even met zijn allen er echt tegenaan gaan. Want het zou toch zonde zijn als we straks 2 sjaarsen krijgen die we echt graag willen en 2 sjaarsen die er misschien wel helemaal niet zo goed bij passen. Om dit te voorkomen zijn we zo actief geweest dat we niet naar een bijbaantje hebben kunnen zoeken. Jammer maar helaas.”

Inderdaad jammer voor Dionysos, want extra flappen zullen ze toch nodig hebben. Maar wij zijn de moeilijkste niet om ze een helpende hand te bieden. Ik weet het, dit zijn jullie niet van ons gewend, maar ach, het kan niet kwaad toch. Met die insteek zijn we opzoek gegaan naar de talenten van Dionysos. Waar zijn deze vrouwen tegenwoordig nu echt goed in? De knapste vrouwen zijn het niet meer, dus daar valt niets te halen. De soepele heupen van vroeger kunnen ook zeker wat WD50 gebruiken, maar dat kost natuurlijk ook geld. We moesten het echt in een andere richting zoeken. We hebben Dionysos tot op het vet geanalyseerd en we hebben gelukkig nog iets gevonden. Dit talent hebben we gevonden op maandagavond 6 oktober rond de klok van 20.00. De vrouwen stonden met de telefoon in de hand en het ging als volgt:

DIO: Een goedenavond, u spreekt met …… van Dionysos. Heeft u een minuutje voor mij vrij? Sjaars: uhm ja, geen probleem. Waar is het voor? DIO: Ik heb voor u een aanbod dat u niet kunt afwijzen. De afgelopen maand hebben we uw belangstelling voor dit product al gepeild en naar mijn mening bent u de ideale kandidaat voor dit product. Sjaars: Sorry, maar waar heb je het over? DIO: Laat het me uitleggen, het gaat over een geheel verzorgd onwijs leuk abonnement bij het dameschdispuut Dionysos. Met een proefperiode van 2 maanden. Tot die tijd kunt u gratis opzeggen. Wat zegt u daarvan. Sjaars: Nou, ach ja, leuk aanbod maar ik kan ook gewoon lid worden bij dat leuke jaarclubje Chloé. Dus ik denk dat ik daarvoor kies. DIO: Oh helaas, niets aan te doen. Kan ik u dan nog vragen om aan de lijn te blijven om uw rechten te horen als online klant en dan wens ik u nog een fijne avond verder. Tot ziens. Sjaars: Oke, Tot ….. piep piep piep (Dio heeft al opgehangen)

Dit soort gesprekken werden sjaarslijst in de hand uitgevoerd en na een tijdje werden de dames van Dionysos hier zo soepel in dat ze uiteindelijk toch vier “klanten” zo ver wisten te krijgen om het lidmaatschap aan te nemen. Super meaui natuurlijk, want nu hebben ook zij een lichting binnen. Maar dames, alsjeblieft, doe iets met dit talent. Jullie zijn er al zo geoefend in en het internet staat vol met advertenties voor mensen die gezocht worden in callcenters. Dus maak lekker van je hobby je werk en dan kunnen ook jullie het komende jaar weer gezellig naar Vidar toe.

Want dit ziet er toch helemaal niet slecht uit?

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comments


bottom of page