top of page

Grote drugsvangst bij Veldhovenring

TILBURG – De politie heeft in Tilburg een grote partij harddrugs aangetroffen in een studentenwoning aan de Veldhovenring. Het gaat om een twintigtal zakjes van een nog onbekende drug. Ook lag er een vuurwapen in huis. Volgens interne bronnen betreft het de puddingbuks van ‘Ten second’ Ties.

Buurtbewoners hadden al enkele maanden ernstige overlast ondervonden door het agressief gedrag van de studenten. Eind deze week trokken zij aan de bel bij de politie. ‘Ja, dit was de emmer die de druppel deed overlopen. Trouwens, mijn naam is Buurman. En mijn voornaam is Meneer.’ aldus de buurman van de heer Rooieakkers, wiens voornaam ook Meneer is.

Drie bewoners van het pand, een niet nader te noemen 23-jarig kaalgeschoren schriel mannetje, een wel nader te benoemen Thijs R., en sjaars Joep Geefeens zijn aangehouden.  Allen waren op het moment van binnenvallen onder invloed van geestverruimende middelen. ‘Kom jij hier ook poetsen?’ was de reactie van laatstgenoemde.  De verdachten zijn allen gelieerd aan het dispuut PEP. Hun lijfspreuk ‘Er moet meer gedronken worden’ zijn ze inmiddels wel voorbijgestreefd door de overstap te maken naar epo, cortisonen, pillen, cocaïne, hallucinogenen, LSD, DMT, hero, ketamine, XTC, GHB en goede paddestoelen en daar ook heel veel bij zuipen.

Detective B. Buil is door het WNN op pad gestuurd om de reacties binnen de vereniging te peilen. Bij moment van binnenkomst op de TSR wist erelid Sandra. B niet precies of iemand van PEP hem te woord kon staan: ‘Is er iemand van PEP aanwezig?‘ Na een moment van ongemakkelijke stilte, nam Meneer Rooieakkers, die naast haar stond op dat moment en tevens spijt had in een mannenlichaam geboren te zijn, het over:

“Ik vind de ophef een beetje overdreven. Feit is: PEP tapt wel gewoon biertjes voor de wedstrijdsectie. Als ik dan een bitterbal van een schaaltje wil eten, doen die roeiers ineens moeilijk. Dat zouden ze moeten onderzoeken! Laat ons gewoon.”

Meneer Rooieakkers neemt het op voor zijn clubje. Maar dat is ook niet meer dan terecht. Het dispuut heeft zich de afgelopen jaren op het buitensporige af ingezet op de TSR. Met de p.t. Assessor Classicus Kasper L. en de h.t. Ab Actis Geert B. is de aanwezigheid buiten de pijlerperiode twee jaar lang nog nooit zo hoog geweest. Dusdanig hoog, dat het tegenwoordig weer geoorloofd is dat Cie’ers hun PEP v-halsjes aan kunnen houden bij hun dienstjes. Dat gedrag raakt kant noch wal aldus voormalig lichte pik, maar nu tijdelijk professioneel frikandellenvreter, Marcel T.:

“Ik snap niet zo goed… kijk… ze moeten gewoon meer chips eten. Dat is gewoon goed, veel koolhydraten, lekker licht, goeie vetten en zouten om je vocht weer op peil te brengen. Maar je moet ook wel eens afwisselen. Zo heb ik laatst twee broccoli ge-eet. Met een vingertje curry. Dat is gewoon lekker.”

De commissaris van politie Midden- en West Brabant heeft aangegeven zowel trots als tevree te zijn na deze grandioze vangst.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page