top of page

Hoe radicaal-knorrig de gevestigde orde teistert

In de wandelgang van de TSR wordt er al meer dan een decennium gefluisterd. Er wordt gespeculeerd of er in hogere kringen gespeeld wordt met een idee. Een uiterst onethische en ongelooflijk doortrapte theorie. Iets wat je alleen je grootste vijand aan zou doen. Een samenzwering waar zelfs Bill Gates u tegen zegt. Een plan dat, mocht het bestaan, in de verkeerde handen heel de gevestigde orde kan ontwrichten.


Gelukkig voor jullie is deze samenzwering niets meer dan een theorie, een uit minderwaardigheidscomplex ontstane hersenspinsel. Want hoe fijn is het als je je eigen ongeluk en onkunde op iemand anders kunt afrekenen. Een zij tegenover de wij, om alles te verklaren.


Maar dat maakt dit alles niet minder gevaarlijk. Kijk maar naar de 5G-wappies, de Capitoolbestormers, of de Nazi's. Eens in de zoveel tijd zit er iemand zo diep in een complottheorie, dat er actie ondernomen wordt, en dan wordt er blijvende schade aangericht.


Maar goed, als je tussen jezelf en de rest van de vereniging een grote gouden muur van Pils En Bier bouwt, zul je je wel geen zorgen hoeven te maken. Maar daar vergis jij je. Want je hebt weinig aan een muur, als je jaar na jaar zwakkere en incompetentere poortwachters aanneemt. Hoogmoed komt voor de val.


Dit is hoe radicaal-knorrig de gevestigde orde teistert. Dit is de teloorgang van Pils En Bier.


Ep. 1: Het complot


Om te verklaren wat zich deze pijler heeft afgespeeld, heb je wat achtergrondinformatie nodig. Als het WNN het goed begrijpt gaat de samenzweringstheorie als volgt:


Elke pijlerperiode kiezen de hoge heren een sjaars uit, gewoon een doorsnee, doodnormale maar naïeve mannelijke sjaars. Deze wordt, tijdens een pijleravond in de soos, een aanbod gedaan. In ruil voor het uitvoeren van één simpele taak, een das bij de hoge heren. De taak in kwestie is niet al te spannend, maar het moet wel in het geheim gebeuren; Er mag geen enkel vermoeden zijn dat dit iets met de hoge heren te maken heeft. En elk jaar weer, wordt het aanbod geaccepteerd. Maar wanneer de opdracht is uitgevoerd, wordt de desbetreffende sjaars aan zijn lot overgelaten, zijn beloofde das krijgt hij nooit te zien, en de hoge heren doen alsof ze van niets weten. Achter gesloten deuren lachen de hoge heren zich rot, het is ze weer gelukt om iemands studentenleven te verneuken.


Oh, de opdracht in kwestie?: Ga undercover KMT lopen bij Magna.


Ep 2: Radicalisering en verloedering


Wat de underdog en de gevestigde orde in dit verhaal gemeen hebben, is dat ze zich beide het liefste alleen met zichzelf bezighouden. De een omdat het moet, en de ander omdat het kan. De een zodat ze kunnen neuken, de ander zodat ze de afstand tot de vrouw kunnen maximaliseren. De een door een meerder- en de ander door een minderwaardigheidscomplex.


Als je denkt dat er wel verschillen te vinden zijn in de selectieprocessen voor nieuwe aanwas, heb je uiteraard gelijk. Want waar Smegma Kontknordia onkunde als criterium gebruikt, selecteren ze bij Pils en Bier door middel van hun eigen onkunde. Maar de uitkomst is hetzelfde. Dit verklaart gelijk waarom Pils En Bier hun kleine lichting te danken vind aan een te kleine vijver van mannelijke sjaars.


‘In de praktijk verschillen de top G’s en wij[Smegma Kontknoridia, red.] niet zoveel van elkaar’, wat Smegaër J. Piemold tijdens pijleravonden al aan de nieuwe aanwas duidelijk probeerde te maken. En gelijk heeft hij, een echokamer is een echokamer. En als je maar lang genoeg in een echokamer blijft, ga je jezelf en elkaar nog geloven ook. Als je het maar vaak genoeg zegt, wordt je een toffe peer, en als je het maar vaak genoeg denkt, hangt er een samenzwering in de lucht.


De een verloedert, de ander radicaliseert.


Maar wat gebeurt er als je te radicaal bent voor radicaal-knorrig, en je achter je muur van Pils En Bier verloedert?


Ep 3: Het complot (remix)


Radicaal-knorrig, hoe radicaal ze ook zijn, weet natuurlijk niets beter dan maar te accepteren dat ze onderaan de ladder thuishoren. Dat is immers in hun statuten opgenomen. Maar wanneer er januari jl. blijkt dat een van de radicaal-knorren helemaal geen Vidar-KMT heeft gelopen, gebeurt er iets opmerkelijks. De radicaal-knor in kwestie zet zich af tegen zijn echokamer, wist zorgvuldig zijn identiteit en verdwijnt. Als hij zich in september inschrijft voor onze vereniging, KMT loopt, en mooi pijler begint te lopen, is iedereen al lang vergeten dat hij een eerder bestaan heeft. En dit is waar het interessant wordt. Het kost de radicaal-knor namelijk niet meer dan één pijleravond ‘zich toffer voor doen dan dat hij daadwerkelijk is’, en hij valt gelijk in de smaak bij de jonge poortwachters van Pils En Bier. Deze man past perfect in het ‘trots maar niets waarmaken’ plaatje waarin ze zichzelf zo in thuis voelen. Geef die man een das!


En die das lijkt hij te gaan krijgen. Totdat, net voor de vraagdatum, het verleden van de radicaal-knor komt opduiken. Een beschermengel geeft de poortwachters van Pils en Bier nog net de kans om de eer aan zichzelf te houden, en hun nieuwe vriend de radicaal-knor te laten vallen. Maar we weten allemaal dat het kwaad al lang is geschied, het werk van de radicaal-knor zit er op.


Pils En Bier is niet meer wat het was.

927 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Azerion

Damesch en heeren, waerde smaadliefhebbers, welkom bij alweer de 32e jaargang van de Azerion (let op: reclame) Vidar Eredivisie! Gestart te 1992 met "the sorority of the waterbeggars" zorgt de jaarlij

De betoverende weken in Vidaria

Eens, in een land ver weg, waar sprookjesachtige en mysterieuze figuren leefden, was er een koninkrijk genaamd Vidaria. Een uitgestrekt bebost gebied, met in het hart een groot Kasteel, omringd door w

Whatsapp CRISIS: Een kijkje achter de schermen

Menig dispuut zal het hebben: een whatsapp/pijlercie. Tijdens de pijler zijn deze, vaak sociale gasten of chicks, aangesteld om met de poti’s te appen of ruzie te maken met andere disputen over poti’s

Comments


bottom of page