top of page

K(n)ortebaan: Varsity en Gent

Het is uit met de pret! De dagen van de langebaanwedstrijden waar je lekker een beetje kunt fluimen op je zuurdrempel, zijn voorbij. Vaak denken eerstejaars dan, ow dat is relaxed, maar 2 kilometer, easy…

Nou beste sjaars, daar ga je van terug komen. Niets is verschikkelijker dan “2000 meterpijn”. Pijn geleden boord aan boord, waarbij je lichaam tot de absolute grens gedreven wordt, en daar in sommige gevallen overheen gaat. Waar op de 750 meter het zuur je oren uitspuit terwijl je tegenstander een druksprint inzet welke op commando van de stuur gepareerd moet worden, terwijl je eigenlijk niet meer kan. Op dat moment worden wedstrijden gewonnen en verloren. Niet in de start, niet in de eindsprint maar daar waar anderen niet meer kunnen net dàt beetje meer geven.

Varsity Alle eerstejaars achten starten de Varsity, het is de grote vraag hoe geschakeld wordt naar de korte baan. Vaak is de Varsity een betere indicator voor de loop van de rest van het seizoen dan de Head.  WNN durft eigenlijk weer geen uitspraken te doen, over uitspraken maar acht Vidars eertejaars zeken niet kansloos. Verder gaat Joes van Berkel een fust verliezen door in de boot te stappen, en wel in de ovenaedse knorrentwee met Agterberg jr.

Gent De ouderejaars zijn te vinden in Gent komend weekend, waar onder het genot van een heerlijk brugs wit in het vriendelijke zonnetje ook nog wat geroeid wordt.

MGD: De Middengroep dames gaan starten in de skiff en in de dubbel. Voor Nathalie en Suzanne wordt dit hun eerste kortebaanwedstrijd met scullriemen. Het zal een mooie pot worden, want de dames treffen onder anderen Ekaterina Karsten (regerend wereldkampioen skiff) en Katie Steenman (WNN publiekslieveling)

Kansen liggen er voor de Dames vier-zonder in de W4-, hiertoe moeten twee Engelse ploegen worden verslagen van Worchester boat Club. Men is benieuwd!

MGZ: We hebben er even op moeten wachten, maar Slat en Lauwe bassie zijn dan eindelijk weer te bewonderen op het water. Ze starten in de M2- in een pittig veld met o.a. wat snelle lichte pikken en het duo Eggenkamp/Simon.

OJL: Oud licht gaat aan de slag in de M4- in combi met Maarten Tromp van Skoll. Het Veld is lekker bezet met een ploeg of elf waaronder de SB groep van België en Oud Zwaar van Nereus. Verder starten de mannen in de zware acht met Bonna en de Muda-broertjes. Sjef komt Zondag wellicht nog in actie voor Skadi in de skiff.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comments


bottom of page