top of page

Lief Dagboek

Honger. Dat is het woord dat de sfeer tussen smaadwolven beschrijft wanneer er een sappig detail voorbij komt. Geen gênante gebeurtenis, weggemoffelde blunder of sneer gaat hen voorbij. Wat zij echter niet hadden verwacht is dat de beste smaad ditmaal vanuit het Geuzenhuysch zelf zou komen. Toen WNN-verslaggever en parttime bouwvakker Penis H.E. Krink bezig was om tijdens het wekelijkse filmavondje een oude boekenkast te verplaatsen, ontdekte hij een ware schat aan smaad. Het pand bleek namelijk tegen alle verwachtingen in een verborgen ruimte te bevatten.


Zonder enige twijfel werd de dispuutsgenoot van JJ Croissant naar binnen gegooid om de boel te verkennen. Na een kwartier niks terug te hebben gehoord werd het tijd om er toch maar achteraan te gaan. Op omgekeerde anciënniteit gingen de dappersten der huyschgenoten op onderzoek uit. Wat zij daar aantroffen had niemand verwacht. Naast een aantal eeuwenoude erfstukken en een stoffige roei reputatie lag een prachtig opgefleurd dagboek. De uitzonderlijk sappige passages uit dit meesterwerk kunnen hieronder aanschouwd worden:


Dinsdag 25 Augustus

Lief dagboek, vandaag heb ik voor het eerst brakjes mijn TOP-groepje mogen ontmoeten. Gisteren zijn we er op Zoom namelijk flink vanaf gegaan en hebben we herinneringen voor het leven gemaakt. Na een eeuwigheid te hebben gefietst naar het verre zuiden kwamen we aan op vidar. De vereniging vond ik best mooi, maar ik was vooral onder de indruk van die uitzonderlijk fraaie gestreepte 0.0 bar. Ondanks bijna voedselvergiftiging te hebben opgelopen van de lasagne, heb me toch maar ingeschreven. Een lieve tijger genaamd Bob of Zoë of zoiets beloofde me dat ik me altijd nog kon bedenken als ik het niks zou vinden.


Maandag 21 September

Lief dagboek, minutenlang heb ik in de fabriekstraat rondgesnuffeld, op zoek naar het bijbehorende huis bij de geparfumeerde roze uitnodiging voor smikkelnicht die ik gisteren in de brievenbus kreeg. Op internet zag het huis er van buiten best fraai uit met vlag en al, helaas was de vlag in geen velden of wegen te bekennen. Even leek alle hoop verloren, maar toen ik hem het meest nodig had verscheen hij, voor het raam van een okertje geel huis zat onze welbekende soepele tijger Bob! Binnen bleek de situatie echter iets te modaal naar mijn smaak. Gelukkig zag ik op de instagram van onze favoriete artiest dat op deze prachtige zomerdag hij een bezoekje bracht aan een paar flink toffe gasten, dus ben ik maar op mijn OV-fiets richting noord gereden.


Donderdag 24 September

Lief dagboek, de laatste weken ben ik super veel leuke meiden tegengekomen, ze zitten bij allerlei kekke disputen en ze willen graag dat ik een keer bij hen thuis kom kijken. Hoewel dat me super gezellie lijkt, weet ik nog niet of ik al genoeg getagd ben op instagram om écht te gaan. Vanavond hoef ik die keuze gelukkig nog niet te maken, want er is een of andere commissieronde. Dit klonk voor mij en een paar andere poepsjaars als moeilijk veel werk dus hebben we maar iets anders geregeld. Uit solidariteit voor de zorg heb ik samen met mijn bijna voltallige roeiploegje buiten afgesproken. Met een speaker, snoepjes en een paar zakjes paarden paracetamol hebben we aan de Piushaven de hele nacht door lopen spacen. Volgens mij zijn we niet gezien, nu maar hopen dat niemand erachter komt, dat zou echt gênant zijn.


Zaterdag 26 September

Lief dagboek, de hele dag moet ik al oppassen dat ik niet te hard in mijn broek kak. Het is ontgroening dit weekend en ik hoop dat we niet al te hard aangepakt zullen worden. Mijn vader heeft gezegd dat ik me niet gek moet laten maken en dat het daar ook allemaal gewone jongens en meisjes zijn. Toen ik aankwam bleek dat het IC al ziek hard gefeut was door Rutte dus dat was vet makkelijk lol! Lang verhaal kort, zij huilen, ik mijn das kopen. Het enige wat nog moest gebeuren was het signeren van mijn bul door het bestuur. Één voor één verschenen de hemelse handtekeningen van deze beeldige bestuursleden op het papier. Tot mijn grote verbazing ontbrak die van de lekkerste. Op de plek van Dan Stinks stond een nummer geschreven, 0800-2666436. Enfin, na deze onvergetelijke introductie kan ik mijzelf eindelijk een echt vidraat noemen.

625 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Azerion

Damesch en heeren, waerde smaadliefhebbers, welkom bij alweer de 32e jaargang van de Azerion (let op: reclame) Vidar Eredivisie! Gestart te 1992 met "the sorority of the waterbeggars" zorgt de jaarlij

De betoverende weken in Vidaria

Eens, in een land ver weg, waar sprookjesachtige en mysterieuze figuren leefden, was er een koninkrijk genaamd Vidaria. Een uitgestrekt bebost gebied, met in het hart een groot Kasteel, omringd door w

Whatsapp CRISIS: Een kijkje achter de schermen

Menig dispuut zal het hebben: een whatsapp/pijlercie. Tijdens de pijler zijn deze, vaak sociale gasten of chicks, aangesteld om met de poti’s te appen of ruzie te maken met andere disputen over poti’s

Comentários


bottom of page