top of page

Liefdadigheid tijdens de Slot: nog 3 plekken!

Van onze redacteur langs de Bosbaan

Vijf (oud) internationals met de zomer in hun bol, anders kan het niet worden omschreven. Peter Vos, Roel Haen, Simon Glazenborg, Jurrien Rom Colthoff en Reinder Lubbers stappen voor het eerst sinds de voor hen onfortuinlijk gelopen selectieperikelen binnen de Holland Acht (Team Emke) weer samen in het koningsnummer. De heren staan momenteel ingeschreven in het SA8+ / Open Nederlands Studentenkampioenschap tijdens de NSRF Slotwedstrijden en zijn gezien hun staat van dienst en roeiend vermogen torenhoog favoriet in dit veld.De oplettende lezer zal echter niet zijn ontgaan dat hierboven slechts vijf namen zijn opgegeven. En dat klopt, er zijn nog drie bankjes beschikbaar!

Achter dit eenmalige project blijkt een heuse liefdadigheidsactie schuil te gaan. De drie resterende plekken worden per opbod geveild, waarbij de opbrengst naar een nog nader uit te kiezen goed doel zal gaan. Ook voor de stuurplek kan worden geboden. In ruil voor het neertellen van een flinke smak geld zijn de vier gelukkigen in ieder geval verzekerd van een Slotblik, met inbegrip van een NSK titel en mogen zij aan den lijve ondervinden hoe het is om écht hard te gaan. Zelf hard kunnen roeien is geen vereiste; dat nemen de heren zelf voor hun rekening. Iedereen kan bieden, iedereen kan winnen. Zo simpel kan roeien zijn.

Een rondgang door de wandelgangen binnen de TSR Vidar leert dat er voor deelname aan dit project zeker interesse bestaat. Zo zou Willem Gooskens bereid zijn om z’n veel te dikke Jaguar en z’n übergeile race-fiets in de verkoop te gooien om met dat ene blik eindelijk Joost ‘t Hart op de blikkenlijst voorbij te kunnen streven. Ook Ernst Kosten schijnt nadrukkelijk in de markt te zijn om het door hem zo begeerde 3e blik binnen te tikken en eindelijk met blote schouders de zomer in te kunnen. Ook oudgediende Stevie Overkleeft heeft naar verluid wel oren naar dit avontuur om na 7 jaar stilzitten eindelijk weer eens (of naar critici beweren: eindelijk eens) hard te gaan. Tot slot schijnt ook collectief door ploegen op dit evenement geboden te kunnen worden. Met name Zwaar ’06 en Zwaar ’07 schijnen daarbij serieus de participatie te overwegen.

De biedingenstrijd om de stuurplek zou volgens welingelichte bronnen vanuit de Beekse Bergen ronduit ugly kunnen worden. Zo schijnen Bonna van Schijndel en Marije de Gruijter over en weer de prijs al flink aan het opdrijven te zijn, de een om na het gepiel in de marge met een batterij sjaars en allerlei instap-ellende toch nog een keer de sensatie van snelheid te voelen, de ander om dit seizoen überhaupt een keer sneller dan de rest te gaan. Vanuit onverwachtse hoek schijnt echter een knock-out bod vanuit de Koestraat voorbereid te worden, dit omdat zij – ondanks de overvloedige kwantiteit aan schreeuwende kleine mannetjes – sinds 1999 al geen stuurblik aan de palmares konden toevoegen. Zodoende gaat de prijs, om met de huisnestor aldaar te spreken “Chop chop to the top!”

De definitieve winnaars van deze biedingenstrijd worden op vrijdagavond bekend gemaakt. De gelukkigen ontvangen naast hun 2km genieten tijdens de race ook nog eens gratis 10km op- en uitroeien, een meet and greet met de internationals onder de douche en mogen na afloop nog met de heren op de foto.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comments


bottom of page