top of page

Magna Concordia, na schorsing nog altijd Maximale Broederschap?

Het moet ergens vorig jaar geweest zijn, dat tijdens een alv van Magna Concordia besloten is dat het roer helemaal omgegooid moest worden. Er werden drie pijlers bedacht die Magna Concordia helemaal naar de top van het Tilburgse studentenleven zouden brengen:

  1. Meer (bekendheid) op Vidar, om toch een eens een borrel te kunnen regelen met die hertjes die d’n TSR rijk is.

  2. Meer bekendheid in Tilburg: borrelen met de hertjes van Vidar is natuurlijk hartstikke tof, maar een keer een geile spleet van Olof helemaal vol blaffen, is ook wel een plezierige activiteit.

  3. En vooral: meer prominentie, want borrelen met clubjes is één, maar je wilt natuurlijk ook begeerd worden voor een quatro-borrel met de meest illustere heerenclubjes.

Vol goede moed werd er gekeken naar hoe de mogelijkheden het best tot uitvoering gelegd zou moeten worden. Nu zijn ze bij ons aller Magna natuurlijk niet de aller domste. Wat betekent: drie pijlers met een clubje van negentien Knorren wonende aan de Lanciersstraat. 19 delen door 3, daar ontstond toch even een grote error. Dit gaan we niet evenredig kunnen verdelen. Na beraadslaging van het bestuur is de keuze gemaakt om zes leden in de drie pijlers onder te brengen en de ander maar te royeren. Er werd een schrik bewind op gesteld om de eerste en de beste (eigenlijk allang bekend dat dit de heer Vin Kevers zou moeten zijn) die bij ‘wangedrag’ ter royering werd besproken en over gestemd in de blv. Het duurde toch verdomme lang voordat dat wangedrag door de beste man werd gesignaleerd, dus een hetze werd real. Pion A besloot een wedstrijd te houden met het gooien van flesjes, waarop pion B meedeed. Daar kon Vin Kevers niet bij achter blijven en gooide ook wat. Zie hier: de legitimatie tot een royering voor de eerst volgende blv.

Echter, hier werd weer geen rekening gehouden met het oneven aantal dat Magna rijk is. Voor een royering is namelijk een meerderheid nodig, deze werd tot spijt niet gehaald. En let wel: op een stem niet #gênant. Het bestuur van Magna zat met de haren in het hoofd. Wat nu. Iemand vrijstellen van deelname in het waar maken van de pijlers? Nee, dat kan absoluut niet, want: we zijn een Magna. We doen het met zijn allen. Pion B pakt de HR erbij en bij het omslaan van pagina zes staat daar het verlossende woord: schorsen. Bij de volgende BLV werd het verlossende woord gegeven en Vin Kevers werd geschorst. EIN-DE-LIJK was de rekensom af: achttien delen door drie is zes.

De pijlers gevuld met zes commissieleden konden aan de slag. Meer (bekendheid) op Vidar: hoe realiseer je dat? De mannen zaten met hun handen in het haar. Wanneer je nooit op Vidar bent, ofschoon contact hebt met vidraten: hoe trek je dan naar die mensen toe. Simpel, maak het bestuur te vrede door bij een van de sponsoren een dienst af te nemen. Een nieuw huis werd gevonden door de bemiddeling van sponsor VostRats VOF. Maar dat was nog niet genoeg voor de ambitieuze snuiters. À la PEB werden nieuwe Magnaten al gevonden op de alom bekende facebookpagina van huurhuizen in Tilly. Dit omdat door het schorsen van de één nog meer kamers bezet moesten worden in het nieuwe huis. Het verplaatsen van het afvoerputje van net voor de pijler naar voor de TOP-week is in elk geval goed uitgevallen. Het afvoerputje van bombastisch 017 sloeg het ene na het andere biertje af van de disputen om te wachten op ‘hun’ ‘dispuut’. Nu de Magnaten van jaar 017 al op voorhand bekend zouden zijn bij de vrouwelijke disputen, zouden zij al eerder op de hoogte zijn van de adonissen van Magna dat borrelen met die waffen dit jaar niet meer fout kan gaan. We raden vooral de boerinnen van Florenza aan om eens langs te gaan bij deze beunhazen: het uitmelken van gedrochten staat jullie nog vers op jullie geheugen, dus pak die kans.

Voor mond-op-mond-reclame is meer nodig dan een goed bezoek van de boerinnen van Florenza. Dus ook buiten Vidar moet heel Tilburg weten wat Magna is. Heel Tilburg werd helaas iets te serieus genomen, naar alle waarschijnlijkheid. Geheel volgens plan moet het niet geweest zijn dat het drugshok aan de Lanciersstraat zelfs tot aan de burgemeester bekendheid zou genieten. Deze nieuwe casa in het Colombia van Europa werd dan wel verkregen via een sponsor van Vidar, maar of de P nog steeds zo blij was na het belletje van de Burgervader, is nog maar de vraag. Of de waffen van Olof nu wel in zijn voor een borrel door deze genoten bekendheid is tot op het moment van schrijven nog niet bekend.

Nu de lichting van bombastisch 017 al op het huis woonden voordat de pijler begon, werd er een prominente plek ingenomen op de pijleravonden. Wanneer je naar buiten trad, kon je niet om de koppen van Magna. Ze hebben bij het eten voor de pijlerfeesten dan ook gedomineerd. Heel Vidar kon aanschouwen dat deze mannen echt stappen hebben gezet. Er werden acties op touw gezet om aan de mannen van Vidar – lees: de Geuzen – te laten zien waarom zij ook toe zouden moeten behoren tot de top van Vidar. Althans, naar verwachting van deze al niet te snuggere mannen. Wanneer je namelijk sleutels gooit – op een niet te vangen hoogte of met een grote snelheid – naar voor jullie ‘niet Magna-waardige’ sjaars, gooi je natuurlijk al je opgebouwde goodwill door de vorige pijlers natuurlijk meteen weg, want op de prominent gekozen plek tijdens het eten is dit toneelspel voor iedereen te zien.

Mannen van Magna, het idee is leuk, maar de uitvoering allerminst. Probeer het volgend jaar nog eens. Of eigenlijk niet, blijf lekker dat afvoerputje.

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page