top of page

Niet gestrikt? Ongeschikt.

KMT. Dé periode bij uitstek waar alle Vidraten toch wel enigszins nostalgisch naar terug kijken. Of dat nu is door de knusse speelkwartiertjes in de blikloze Pit, het “lichtingsband” gevoel of gewoon domweg omdat de kans erin zit dat je tijdens het verzoeningsfeest een chick mag ontmaagden op een stapel pallets. Of zoals wijze mannen zouden zeggen:


“Het is de leukste tijd die je niet nog eens over zou willen doen”.

  • Wijze mannen, 1961


Echter, door limitaties die 读这个的人喝啤酒 aan de vereniging heeft moeten opleggen, zitten we opgescheept met twee jaarlagen die niet weten wat de mores inhouden. De toegankelijkheid van de korte kant heeft tegenwoordig veel weg van Plato’s Akademeia. Nota bene in deze bernharde tijden besloot de Senaat der HSC onder het mom van “Wie A zegt moet ook B-vidraten toelaten”, gewaardeerde disputenOVA’s om te toveren tot clubjesOVA. Dat toveren zullen we wellicht nog vaker gaan meemaken. Dit gezien het feit dat koffie-zetter Eik, daltonist BBB wist te strikken voor 8 Hans KlokCie vestjes. Wij van WNN zijn bang dat we straks van een gemiddelde clubjesOVA niet warmer worden dan van een almanakthema bekendmaking. Zegmaar ,in de categorie: Niemand vraagt erom maar toch is het er.


“Het is een beetje alsof iedereen, quasi enthousiast, staat de klappen voor een downie die voor ‘t programma syndroom mee mag doen met een circusact die eigenlijk totaal mislukt.”

  • Gandhi, 1969


Klesse Javer’s politiek correcte linkse tranen hebben dan toch de vereniging bereikt. WNN heeft wind gekregen dat veel leden bij jaarclubs zich te goed voelen voor verticale verbanden. Veel liever maken ze onderdeel uit van een horizontaal verband. Laten we verder vooral niet doen alsof ze er niet van balen geweigerd te zijn door de TietenVoorToegangs-code van clubjes Papi Chulo en Evil Slut.


“Ontgroeningen zijn kut en al dat hiërarchie is simpelweg oppervlakkig.”

  • Sara & Fin, 2021


Tóch zijn er een aanzienlijk aandeel twaars die dit jaar hun geluk zochten bij verticalen. Linkse meisjes vallen voor rechtse praatjes blijkt maar weer. Waar in voorgaande WNN-stukken al vele kleptechnieken besproken zijn, blijkt voor de “Horizontwaars” de anti-klep techniek in grootschalige vorm tot uiting te komen. Het spuwen van anti-dispuuts-propaganda richting het nieuw potentieel heeft vooral voor damesdisputen veel gras voor de voeten weggemaaid.


Zelfs bij jaarclub-gespuis wat zich liever niet bezig houdt met deze suck-up naar verticalen, valt te merken dat ze stiekem meer willen lijken op wat ze menen te verachten. Bij het verwelkomen van een nieuwe twaars, dacht clubje Amongus dat het namelijk ontzettend gepast was om de gemiste ontgroening van Veelregelen-matigZuiPen te botvieren op een jaargenoot. Nou gaan we niet doen alsof het daar alleen maar kommer en kwel is. Het naspelen van een date-diner is ze namelijk ook bijna gelukt. Alleen adviseren wij van WNN om in het vervolg niet meteen een tikkie naar je dates te sturen.


Maar hoe moet het nu verder? Is er nog een weg terug om deze verloedering tegen te gaan? Zou Flopensa als Alpha-jaarclub in staat zijn om de mede clubs gedeisd te houden? Wij van WNN hopen vooral op hulp vanuit een andere hoek. Alleen als de roeihuizen hun verantwoordelijkheid weten te pakken en hun positie als verticaal hard genoeg promoten valt de eer op het HSC te herstellen. Wie weet, misschien zitten we dan ooit wel weer in een blikvolle Pit.1.506 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Azerion

Damesch en heeren, waerde smaadliefhebbers, welkom bij alweer de 32e jaargang van de Azerion (let op: reclame) Vidar Eredivisie! Gestart te 1992 met "the sorority of the waterbeggars" zorgt de jaarlij

De betoverende weken in Vidaria

Eens, in een land ver weg, waar sprookjesachtige en mysterieuze figuren leefden, was er een koninkrijk genaamd Vidaria. Een uitgestrekt bebost gebied, met in het hart een groot Kasteel, omringd door w

Whatsapp CRISIS: Een kijkje achter de schermen

Menig dispuut zal het hebben: een whatsapp/pijlercie. Tijdens de pijler zijn deze, vaak sociale gasten of chicks, aangesteld om met de poti’s te appen of ruzie te maken met andere disputen over poti’s

댓글


bottom of page