top of page

Officiele opening Giro 333

TILBURG 2018 – De voor Stichting Hulpbehoevende Onnozelaars (SHO) heeft Giro 333 geopend voor de slachtoffers van het drama aan de Valentijnstraat te Tilburg. Dat laat de organisatie deze avond weten.

Het moge bekend zijn hier sprake is geweest van een groot onrecht. Huisbaas van de vriendengroep die zichzelf AI Wazetti noemen heeft deze onschuldige jongens pas geleden kortstondig het huis uitgetrapt. Waarna zij bijgepakt en gezakt stante pede op straat stonden. “Die mennekes hebben heel mijn huis gesloopt!” aldus de furieuze huisbaas. Het verhaal ligt echter totaal anders illustreert ex-bewoner Bob de Bouwer. “Het was een avond zoals altijd, lekker op de bank met mien moaten, poar nemen wittewel! Komt ineens Hans (de huisbaas red.) met enorme pupillen binnen gestormd. “Ik moet hier weg!” krijste hij uit, ondertussen greep hij alles wat los en vast zat en smeed het door de kamer heen. Terwijl hij zich een weg baande naar de bovenverdieping liet hij een spoor van verderf achter. Eenmaal op de tweede verdieping begon hij als een malle een deur aan te vallen. “Hierachter is het oog van god!” vervolgde Hans. En dat was wat hij aantrof, het fluisterende opengesperde blauwe zwerende oog van de stripper welke die avond de mannen had vermaakt.” Huisbaas Hans kan zich van dit voorval echter niks herinneren en vindt dat dit de zoveelste druppel was die de emmer heeft doen overstromen. “Altijd gezeik met jullie, deruit! Op je muil gauw!”

De jongens zijn niet de enige die geschokt zijn, ook mensen uit de buurt delen hun verontwaardiging; “Ik snap het gewoon echt niet, ze waren altijd zo behulpzaam, nooit te beroerd om hun handen uit de mouwen te steken wanneer de straat weer eens vol met rotzooi lag bijvoorbeeld.” Een andere buurtbewoner vertelt: “Nu, kwam er op nummer [verw.] geregeld natuurlijk wel de politie langs, maar dit was vaak goed bedoeld; een dronken slissende bewoner thuis brengen die niet meer in staat was om te kunnen articuleren of het afleveren van een doos chiquita bananen voor het liefdadigheidsproject wat bij hen in huis woonde. Alleen maar met de beste bedoelingen! Daarnaast zijn ze altijd eerlijk en oprecht en zullen ze niemand van de buurt achter hun rug om belachelijk maken. Zo is hier vroegen ene Van Heuvel geweest -en ja dat illustreert haar postuur – die intern een grapje wilde maken over een foto van Mevrouw Aan de Rijn op nummer 69 die net een dochter had gekregen maar dit per ongeluk in de algemene app gooide. Nou, ik weet niet hoe snel ze die moest verwijderen je snapt natuurlijk dat sindsdien deze juffrouw vriendelijk is gevraagd de buurt te verlaten. Gepaard met veel lawaai en een aardverschuiving hier en daar is dat uiteindelijk gebeurd.”

Bewoner In Den Beginne zegt “blij maar niet verrast” te zijn over de reacties uit de buurt. “Al sinds wij hier aan de valentijnstraat wonen hebben we niets dan goede banden met onze straatbewoners. De gezamenlijke buurt-BBQ’s waren altijd iets waar iedereen naar uit keek en er was nooit een vuiltje aan de lucht. Ik kan me tot op heden maar een avond herinneren waarop ik dacht, nu wordt het toch echt te veel. Onze directe buurman had om 22:30 een heel luid Techno setje aangezet welke door de smalle tussenmuur bij ons de woonkamer doordreunde. Nu zijn wij zelf niet vies van een smèrrige bas op zijn tijd. Maar zó laat en zó hard, net nu Hart van Nederland op TV was, kon gewoon echt niet. Ik heb dan ook linea recta de deurbel van mijn buurman ingedrukt om hem dit te verkondigen. Gelukkig begreep hij dit meteen en draaide zijn volumeknop omlaag, onze avond was gered!

Het geld wat met deze actie wordt opgehaald, is volgens een woordvoerder van AI Wazzettie in eerste instantie bestemd voor noodhulp. Men moet dan denken aan het verstrekken van truien, studiepunten, kattenvoer en middelen tegen het bestrijden van ziektes als schurft en de Chla. In een later stadium van de inzamelingsactie zullen overige middelen gebruikt worden voor de bouw van een nieuw onderkomen waar de jongens zich veilig en geaccepteerd kunnen voelen. De jongens hebben goede hoop maar weten als geen ander: Alles is moeilijk, zeker voor hen die willen.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comments


bottom of page