top of page

Ook Geuzenhuisch ondergaat ware camouflage

TILBURG, 20 oktober 2015 – Dat het WNN bijzonder begaafd is in de digitale wereld, is al meerdere jaren bij vereniging bekend (Vozephine van der S., dank voor het leveren van het bijzondere beeldmateriaal – dat was voor iedereen even slikken). Het komt dan niet als een verrassing dat het WNN een gepland Facebookbericht van het lustrumbestuur heeft onderschept: het Geuzenhuisch ondergaat een ware camouflage. Oktober 2016 staat een grootscheepse verbouwing van het huisch, ook wel bekend als het kloppend hart van de vereniging, gepland.

Het illustere gezelschap van oud-huischbewoners, in de volksmond bekend als de Illuminati, hebben naar verluid de camouflage in gang gezet. Huischpraeses Tony de Feut, aka de Feut, staat de reporter van het WNN enigszins verbouwereerd te woord:

“Ja, sorry – ik zat met mijn hoofd nog bij Aisekte.. ik bedoel Aisec, waar ik actief ben. Voor mij.. euh.. er valt heel veel op zijn plek. Het is blijkbaar niet voor niets dat de huischkleuren, roze en grijs, zijn overgenomen door de vereniging. Ik vind het wel bijzonder dat het op deze manier aangepakt wordt – heel doordacht. Totaal niet mijn management stijl, ik houd meer van commanderen. Dan kun je tenminste wat voor elkaar boksen.”

Niet iedereen kijkt uit naar de aankomende camouflage van het huisch. De onderschepte officiële aankondiging heeft tot veel onrust binnen de gelederen van de bijzondere leden bezorgd en daarbij een bijzonder lid in het bijzonder. Noudje Anssen voelt zich tegen de borst gestoten.

“Ik heb al jaren tegen die gasten gezegd dat ze iets aan hun bar moeten doen. De laatste keer dat er fatsoenlijk gelakt en geschuurd is, was tijdens mijn jaar als PIP [en dat hebben de sjaarsen geweten, red.]. Ik heb er weinig vertrouwen in. Ik wilde dit aankaarten tijdens de Watergeuzenroeidag, maar dat podium is me ontnomen.”

Niet geheel toevallig is de metrosexuele ex-roeier Karbonkel F. eindverantwoordelijke voor de organisatie van dit jaarlijks evenement, welke helaas dit jaar geen doorgang zal vinden. Hoewel Karbonkel naar eigen zeggen al zijn voorbereidende werkzaamheden netjes op één dag had gepland, lieten de omstandigheden de uitvoering ervan helaas niet toe. Diverse personen hebben Karbonkel deze bewuste dag een jongedame, bekend onder de naam Mik, zien dwarsbomen, terwijl zij het alfabet onder de knie probeerde te krijgen.

Gevraagd om zijn deskundige mening over het lustrumthema, springt de ex-roeier een gat in de lucht:

“Vandaaaag is rooze de kleur van jouw lippen. Ik kan mijn geluk niet op. Ik vind het zooooo ontzettend jammer dat mijn roeicarrière tot een vroegtijdig einde is gekomen, anders had ik ook nog de hele dag in een roze pakje kunnen dwarrelen. Fan-tas-tisch! Zoals je weet, werk ik nu bij de Boekalever [knipoogt], daar lopen we helaas maar één week per jaar rond in een roze polo, eeeeeeuw-ig zonde. Ik hoop hier ooit net als een aantal andere Geuzen mijn toekomstige levenspartner, mijn ware liefde, te ontmoeten. Had ik al gezegd wat ik van roze vind, fa-bu-leus!”

Meerdere mensen hebben aangegeven zich geïnspireerd te voelen door de camouflage. Bas “the Gipsy” T., heeft zich, na het uitspelen van Papillon, voorlopig toegelegd op de handel in tweedehands fruit bij Ahold, maar hij geeft aan wellicht een jacuzzi met jetski te kunnen regelen. T. Roeijackers gaat de mogelijkheden onderzoeken om Karbonkel F. te weren bij toekomstige lustrumactiviteiten uit vrees voor represailles. J. de Knikkert gaat morgen naar de Boekalever voor een sollcitatiegesprek.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page