top of page

***SCOOP*** DISPUUT DE WATERGEUZEN STAPT UIT HET ROEIEN ***SCOOP***

Hoofdsponsor van het roeien op de T.S.R. Vidar Heerendispuut de Watergeuzen stopt met onmiddelijke ingang met het roeien op Vidar. De ontwikkelingen van de afgelopen tijd hebben de positie van het dispuut onhoudbaar gemaakt. Na een week van crisisoverleg in Turkije is gebleken dat het zinkend schip verlaten moet worden.

Vidar werd de laatste tijd opgeschrikt door een aantal verdachte (doping)kwesties: het plotselinge stoppen van R. Persons, de absurde gewichtstoename van lichte pik (mag ik dat zeggen, NEE, met 15kg overgewicht mag ik dat niet zeggen) M. Terpstra, de terugkeer van oudgedienden R. de Groot en N. Calder (een jaar schorsing..?), etc.

Poststraat 36 zal – dientengevolge het feit dat zij onderdeel zijn van de Watergeuzen Holding B.V. – zich ook terugtrekken uit het roeien op Vidar.

Hieronder enkele statements van de zojuist door PIP Brouwers en ploegleider J. Marx belegde persconferentie:

PIP J. Brouwers:

“Roeien is een prachtige sport waaraan miljoenen Nederlanders plezier beleven en een groot deel van die Nederlanders is bekend met de Watergeuzen. Maar ons besluit staat vast: we trekken ons terug uit de professionele roeisport. Het is pijnlijk, niet alleen voor de Watergeuzen, maar vooral voor de liefhebbers en de sporters die geen blaam treft.”

Ploegleider J. Marx

Het gaat met pijn in het hart, maar voor ons dispuut is het een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale professionele roeiwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren.”

Het WNN onderzoeksteam is op dit moment druk bezig met verdere research onder leiding van detective B. Buil: “We zullen de onderste kan bovenhalen. Deze tandenkrommende situatie raakt namelijk kant noch schip en dient bodemloos uitgezocht te worden.”

Later meer…

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page