top of page

**SMAADFLITS** The Don breekt, the true story..

Door: Leeoow van Klaver

Don J, wat hebben we veel over hem geschreven, tot vervelens toe. Nu dan the final Chapter part 400….Het verhaal van de Don in een notendop.


Don J was als roeier weinig succesvol, dus op een gegeven moment besloot de man zich op het coachen te storten. Een vaak geziene ontwikkeling heden ten dagen. De Don werd al snel bekend als een man die graag de touwtjes in handen houdt; een “master of puppets so to say”. Ondanks zijn omstreden wijze van werken, kan niet ontkend worden dat hij begaafd is in het coachen van ploegen. Hij is in staat van een stel losgeslagen idioten een ploeg te formeren, die aardig meekan, zelfs in Internationale velden; kijk naar de befaamde Twente vier, helaas bleken de olympische spelen in Sydney een anticlimax..

In de seizoenen 2005 en 2006 pakte hij zijn rol als rebel weer op. Hij ging buiten de bond om aan de slag met projecten bij Skoll Orca. Afgelopen jaar mochten Sjef, Joeri en Berend ook onder de supervisie van de Don roeien. Wederom leuke projecten, maar niet een die potten kon breken in Internationale velden. Snel genoeg kreeg de Don dit zelf ook door, met als gevolg dat hij de roeiers liet vallen als een baksteen. Chayes moest de ijzers uit het vuur halen, en begeleidde de jongens in Luzern. De Don ging aan de slag met een weinig betekendende LSB4-, een schim bij de vier van dit jaar.

In 2007 kreeg de Don dan toch een aanstelling bij de KNRB. Een rol die de man bepaald niet op het lijf geschreven is. In één keer aan de andere kant van de tafel; niet meer schoppen en rebelleren maar het beleid maken, onder gezag van de bondscoach en groep roeiers die net de boot hebben gemist aan de gang houden en klaarstomen voor een eventueel volgend jaar.. Het hulpje van sinterklaas in andere woorden.

“Hulpje van”, een compleet andere rol. Machtmisbruik was het gevolg; wij noemen enkele voorbeelden.

  1. Bedreigen van roeiers om ze niet deel te laten nemen aan de challenge cup;

  2. Het proberen via via door hem gecoachte SB roeiers in de SB4 te krijgen;

  3. Het aan de kant zetten van Vincent de Loos als succesvolle coach van de muda broers;

Een tekenend voorbeeld voor zijn falen als development coach was het getalm en de passiviteit om de centrale trainingsdagen; simpelweg, die waren er niet. Voor de SB groep werd er al helemaal geen actie ondernomen. Uiteindelijk werd door de Muda’s en Joeri eigenhandig gestart met een project, welke op de Hollandia de vier én de acht van Jonkman roeiles gaf. Telkens was het excuus; “ik mag niet aan verenigingploegen zitten” je reinste onzin natuurlijk.

Uiteindelijk is er in deze acht slechts één roeier gewisseld, vreemd..

Dat de man kan coachen moet je hem wel nageven, binnen het bereik van de Italianen finishen in Luzern met deze acht roeiers is een puike prestatie. Helaas moet de baste man niet vergeten dat we aan de natie verplicht zijn, de beste Nederlandse roeiers uit de zenden naar de wereldkampioenschappen.

En Sinterklaas beslist nog altijd wie zoet is en lekkers krijgt, en niet zwarte piet. Zwarte Pedro gedraagt zich nu als de gebeten hond, en trapt wild om zich heen. Typisch gedrag voor de hoofdpiet die zijn gezag verloren heeft, moet hij nu in de zak naar Spanje??

wel een beetje zielig..

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comments


bottom of page