top of page

>>Weimar laat de bond geen keus<<

Sinds enkele jaren schieten de prestaties van Het Beest als kool uit de grond. “De geleverde inspanningen liegen er niet om“, aldus Bruschinski. De trainingsgrafieken worden nauwkeurig bijgehouden door De Twuijf. Ondanks het feit dat we nog geen TC hebben, maar nu en dan een krachttrainertje, is Het Beest nu al klaar voor de NKI. Afgelopen week is er hoogberaad geweest met de BAC om te bekijken in welk veld Het Beest ingeschreven moet worden. Zelfs Willem Haagemans wordt er bang van als hij de poort op het Annaplein opengegooid hoort worden. “Ik sluit me dan maar weer op in m’n kamer, totdat ik zeker weet dat ze gegeten heeft“. Ook de Oranjes op het Annaplein overwegen een ander onderkomen te zoeken. “Telkens als ik haar uit de douche zie komen voel ik me onder gewaardeerd. Dit is niet leuk meer. Ik doe fucking me best om uberhaupt een testje te mogen trappen, maar dat wijf trapt gewoon het hele toestel in tweeën“.

De BAC is er niet uitgekomen en heeft de bond om een test gevraagd. Bruschinski werd vanochtend uit z’n bed gebeld of hij niet even naar Vidar kon komen, want de bond wilde ook even de coach spreken. Is Het Beest nu een man of een vrouw, was de hoofdvraag op Landvidi deze ochtend. Brabants Dagblad, De Tilburgse Courant en de Univers waren er als de kippen bij. Koosje Willems en Kreté twijfelden even of dit wel de gewenste publiciteit op zou leveren, maar voor dat ze het wisten stond het peleton media er al met haar neus boven op. Ook Broeren kwam even een kijkje nemen. “Naar mijn mening is het noch een man, noch een vrouw. Indien het een man blijkt te zijn, zou ik er wel doen in ieder geval. Een goeie dosis krachtinspanning is nooit weg“.

Het Beest mag dan wel goede scores trappen, maar velen twijfelen over haar geslacht. Ook WNN heeft haar twijfels. Ze heeft dan wel borsten, maar ze beweegt als een man. NOC-NSF overweegt of ze een verplichte geslachtstest op zal leggen. Uit de test die de bond deed vanochtend kwam naar voren dat het testosteron gehalte wel erg hoog was. Robin Gooskens en Paco de L. hebben minder van het prestatie gerichte spulletje. “Het mannelijke geslachtshormoon bepaalt de kracht en die is zeker in de roeiwereld, zowel voor mannen als voor vrouwen, zeer belanrijk“, aldus bronzen medaille winnaar Van den Bouwhuijsen.

De BAC komt morgen bijeen om te bekijken wat ermee te doen. WNN heeft al wel vernomen dat Chayes op de hoogte is gesteld over de speculaties. Zij liet weten zich erbij neer te leggen als de tests uitwijzen dat Het Beest een man blijkt te zijn. “Ik had er anders graag op slag van slag zien gaan in de dames-8 komend jaar“. Ook Diederik Simons is gemeld dat hij er rekening mee moet houden dat Priegelaar en/of Klem wel eens eruit geraced kunnen worden komend jaar. “We gaan als Vidar weer meetellen in de zware sectie van de bond komend jaar. Dat zou fantastisch zijn!“, aldus Jeffrey van A. Kars en Hamerlinck voelde zich enorm genaaid en waren nog niet bereid om met WNN te spreken.

WNN houdt het in de gaten en zal verdere berichtgeving direct melden. Morgenavond zal er een kleine documentaire worden getoond bij Studiosport om 19:00.

Emily, je bent een topwijf! Maar er een mooi seizoen van!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page