top of page

Zondag Varsity / Opinie

Vidar slaat modderfiguur

Zondag zal wederom de jaarlijkse universiteitswedstrijd de Varsity deelnemen. De wedstrijd waar zij die het wel denken te hebben begrepen met modder en bier zullen gooien naar zij die het niet hebben begrepen.

Centraal punt in dit tumult staat de race der oude vieren, het koningsnummer voor studerend Nederland. De race waar je eerst voor je Stad, dan voor je universiteit en dan voor je vereniging uitkomt. De race die exclusief is voorbehouden aan verenigingen die gelieerd zijn aan een universiteit. De race staat imers niet open voor HBO verenigingen als Pelargos en AmphitritE.

Deze race geeft de ideale gelegenheid om te laten zien hoe je er als vereniging voorstaat en het winnen van de oude vier is de hoogste eer die een student kan bereiken.

Omdat alle verenigingen hier acte de presence geven is het een spektakel dat de kranten en studio sport haalt.

Maar niet alle verenigingen doen mee. Asopos niet, omdat je op muesli en zemelen geen 3k kan roeien, bovendien zouden je rasta’s wel eens nat kunnen worden. Ook Phocas roeit niet mee, omdat er bij Phocas niemand roeit (dat mag niet van Karl Marx). Dan blijft er nog één afhaak vereniging over: Vidar.

De vereniging die vindt dat ze het goed hebben begrepen lijkt er hier geen bal van te snappen en schaart zich in het rijtje Asopos en Phocas. Asopos en Phocas hebben echter geen Heeren van de Jool, Varsity borrel en semi-corporale tofdoen cultuur rond de Varsity.

Kortom, compo’s hebben het in deze beter begrepen dan de wedstrijdroeiers. Vier de Varsity, laat je niet kennen en doe mee. De redactie hoopt dan ook dat het volgende bestuur visie toont en een oude vier op het water legt.  Een oude vier is een motivatie voor roeiers om in trainig te blijven en draagt positief bij aan het imago van de vereniging. Op dit moment sla je met niet meedoen immers een groter modderfiguur dan wanneer je oude 4 geen finale haalt.

WNN sponsort in ieder geval het eerste fust bij een jool in Tilburg.

 Vidar winte de Varsity! B’vo

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comments


bottom of page