top of page

“ZRB wél een sterk merk”

Naar aanleiding van de smaad op WNN inzake het dossier-ZRB heeft Phocas besloten om een tegenoffensief in te zetten. Het Phocas-bestuur heeft marketing-expert Koen the Mercury in de hand genomen om zijn licht over de zaak te laten schijnen. The Mercury, zelf Geus en Vidraat, is zodoende de trojan horse onder de Tilburgse gelederen. The Mercury heeft zijn expertise vorig jaar opgedaan in het bestuur van studieverening MA Tilburg (Mercury and Associates Tilburg, voorheen MAKUB).

In een eerste reactie liet the Mercury weten: “De ZRB is wel degelijk het ideale uithangbord om de Nijmeegse studenten roeivereniging in de markt te zetten.” Alhoewel de nationale roeimarkt redelijk verzadigd en geconcentreerd is (met een Herfindahl-Hirschman-Index van 2296 aan de hoge kant, red.) ziet the Mercury nog wel enkele niches voor Phocas. “Ik denk dat men vooral in moet zetten op de LN-dubbel-twee en de SA-4+. Een knallend feest op de zaterdagavond zou eveneens het imago een draai in de goede richting kunnen geven. Positief is eveneens dat die draak van Phocas die wél hard roeit niet aanwezig is. De focus van het feest zou dus op sexy people moeten liggen.”

The Mercury liet eveneens weten dat hij denkt dat de ZRB een cash-cow of een star is in de Boston Consultancy Group (BCG) Organisation Matrix. Desgevraagd liet BCG-kenner Jonas van Binsbergen uit het Haagse hoofdkwartier van investment banker NIB Capital weten die positieve visie van The Mercury te delen. “Sexy people is inderdaad de juiste niche van het Phocas-feest op zaterdag. Hierin moet vooral damesdispuut HRM (Hard Roeien en Meer) een voortrekkersrol vervullen. Dat zij hiertoe in staat zijn lieten zij enkele jaren geleden op de WRR blijken.” Wat Van B. hier precies mee bedoelde is bij de redactie vooralsnog onbekend.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page