top of page

ZRB Wedstrijden 2010

Het ZRB weekend zit erop en de blikken zijn verdeeld. En hoe! Daar waar men dacht dat het overtreffen van de ZRB wedstrijden 2009 niet behaald kon worden hebben de middengroepen en topsectie laten zien dat niets minder waar is.

MGZ roeier Wouter van der Berg is tevreden met hoe het weekend is verlopen. ‘’In eerste instantie zou de ZRB dit jaar voor mij wellicht een blikje in het 2- veld opleveren samen met Oppenheimer Ramon Persons,, ik vond echter dat we op die manier teveel kansen lieten liggen’’. Nadat de Achterhoeker wat aanpassingen heeft doorgevoerd in de samenstelling van MGZ en de trainingsschema’s wat heeft bijgewerkt kun je zien wat 100% benutting van kansen betekent: 3 blikken voor Van The Berg! ‘’Tis gewoon een kwestie van een drietal factoren waar je geen concessies op mag doen: een goede voorbereiding in aanloop naar zo’n piekmoment en daarnaast moet je gewoon hard roeien’’ aldus van der Berg. Daarmee heeft Van der Berg de overgangsstatus bereikt en dat voelt toch wel als een ontlading. ‘’Ik ben zeker blij dat ik nu Overgangs ben, wel wil ik nog even kwijt dat dit niet wil zeggen dat je je zonder korte mouwen in het krachthonk mag laten zien’’ aldus van der Berg refererend naar MGL lichte pik Nico Kalder nadat deze in euforische stemming op de maandag na de Hollandia tof liep te doen in het Universiteits Krachthonk. Dat is namelijk waar van der Berg zich nu op zal richten, het 1-0-0 Kilogram bankdrukken zodat ik nergens meer een shirtje onder mijn pakje hoef te dragen. Daarnaast is Marx dit weekend ook gepromoveerd tot de Overgangsstatus door te winnen in het Overgangs 4- veld. De succesvolle zondag werd afgesloten met de overwinning in het SA8+ veld. ”Zo, nu is de Limburgse Blikkenlijst weer met 2 mooie blikken verrijkt” aldus een tevreden Marx. De befaamde blikkenlijst is tot op heden niet opgenomen in het jaarboek der TSR Vidar maar dat zal in de toekomst zeker niet hetzelfde blijven volgens de Zuid-Limburger.

Eerstejaars Zwaar heeft niet weten te pieken op de thuiswedstrijd, dit heeft onder andere te maken met wat tegenslagen in de vorm van ziekte en blessures. ‘’Het gaat nu even iets minder maar ik ben ervan overtuigd dat we uiteindelijk alleen maar sterker en beter uit de strijd zullen komen’’ aldus Stephan (en waarschijnlijk dus ook Ignas). Nadat het weekend nog even verder werd geëvalueerd werd de discussie luchtig afgesloten met het gezegde ‘ Zonder Dalen kun je niet genieten van de Pieken’. Hierop ging Marx echter zijn eerste seizoen nog eens nalopen en had bij deze luchtige uitspraak zoals zo vaak zijn bedenkingen. Het gezegde dat je nooit te vroeg mag juichen werd dit weekend daarentegen wel bevestigd en Eerstejaars Licht kwam hier op een keiharde manier achter. Stuurman en tevens aanstichter van het korte feestje was Wouter Nuijten aka De NUIJT. ‘’Nadat ik met een scheef oog de nummer 6 van Aegir op mijn (scheve) lijn had gezien dacht ik dat ik de overwinning wel kon binnentikken door extreem uit mijn dak te gaan en zo dat blik op te eisen’’ aldus een verslagen de Nuijt. Daar waar het in de voetballerij nog wel eens lukt om zo de zege te claimen zal dat de organisatie van de Zuidelijke Roeibond niet gebeuren. ‘’We hebben de modernste apparatuur en de beste mensen om deze middelen aan te sturen, aan de randvoorwaarden zal niets te kort komen tijdens dit event’’ aldus de organisatie aan de vooravond van het wedstrijdweekend.

Tot slot zal niemand het onopgemerkt zijn gebleven dat ook Liever Lust Lieke van Kessel weer haar slag probeerde te slaan. Twee weken terug begaf ze zich al op de bosbaan rond om het roeivolk om Berend Uil te zien blikken. Dit weekend wilde ze toch wat dichterbij proberen te komen. Op eigen initiatief wist Kiss Miss Elianne de Quaestor over te halen 2 sjerpen te laten maken, zodat zij met haar allerbeste vriendin als eerste bij MGL kon staan om ze met gepruilde lippen te kunnen feliciteren.

Al met al is het een zeer geslaagd weekend geweest en wil WNN vooral de eerstejaarsploegen veel goede trainingsuren wensen in aanloop naar de Westelijke Regatta zodat we daar onze eerstejaarsachten naar voren kunnen schuiven.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comments


bottom of page