top of page

Azerion

Damesch en heeren, waerde smaadliefhebbers, welkom bij alweer de 32e jaargang van de Azerion (let op: reclame) Vidar Eredivisie! Gestart te 1992 met "the sorority of the waterbeggars" zorgt de jaarlijkse strijd om het veroveren van een plekje op H.S.C.'s apenrots, die men liefkozend "de pijler" noemt, immer voor spanning en sensaaaaaaaaaaaa.


Vandaag werpt het WNN een blik op de ontwikkelingen van de afgelopen, pak 'm beet, 30 jaar. Volgens het Hilvarenbeeks Studenten Corps zou de ranglijst er dan als volgt moeten uitzien, echter houden wij daar, uiteraard, een andere opinie op na. Voor de volledigheid:

 1. Waterbeggars

 2. de DIscOpartij

 3. PEP en Bzeswekengeschorst

 4. Keisletsu

 5. Rasfab

 6. Veel-Regelen-Matig-Zuipen

 7. Bitskits

 8. de Hertjes

 9. Papichulo

 10. Al Wazeeti

 11. de heilige kNOr'N

 12. Evil Slut

 13. Smegma Kontknordia

 14. Z.I.N.

 15. de mannen van lustrum 2 'vo

 16. verG.L.O.Ë.dering

 17. Flopenza


Zelfsmaad

Door de automatische vertaling van de website van het H.S.C. zijn wij al gesmadigd tot "the sorority of the waterbeggars", maar uiteraard zijn we ook de beroerdste niet om aan zelfsmaad te doen. De oplettende kijker zal beloond worden. Als je wist dan je weet...


De Slag om Raamvand

Dan, eindelijk wat goed nieuws! WNN reporter 2 had het al even genoemd, maar zowaar: een verbroederende wapenstilstand tussen de DIscOpartij en Keisletsu! Na seizoenen van derbydays om de felbegeerde Raamvand trofee werd dit seizoen de strijdbijl begraven en kozen ma Flodder FC en v.v. Slet Keisu poti's voor hun showbiertjes. Ze sloten het pact control+c, control+v en deden samen nog één laatste Benstervank dansje om de seizoenenlange concurrentiestrijd tot een passend én waardige eindstand te leiden: 8-5. Na het bekijken van de beelden besloot de VAR echter toch een doelpunt af te keuren: Flodder FC - v.v. Slet Keisu 7-5.


Speelrondes

Net als PEP en Bzweswekengeschorst, Rasfab, en Veel-Regelen-Matig-Zuipen, genoten ook wij dit jaar weer van het goed doordachte, matig uitgevoerde speelschema die de belangrijkste speelronde pal na de inauguratie van HSC's h.t. meest welvarende leden plaatste. Dit, in combinatie met de uitstekend geplande recreatie-trainingen zorgde, uiteraard op het seizoen van Brolla na, voor een historisch dieptepunt onder de welvarende heeren. Gelukkig, sportief als altijd, gunde de traditionele top het publiek enige extra tijd, tot deze abrupt door de arbItersCh ter plaatste tot het einde van de speelronde werden gemaand. "Hup, hup" scandeerde het publiek en het toneelgordijn sloot zich, al ware het een kolibrie. Na het laatste fluitsignaal besloot een welvarende heer nog een doelpunt in het verkeerde goal te schieten, wat leidde tot een verdeling van de punten voor VRMZ FC en FC Abras. Pislink waren ze, ze dachten dat ze niet kapot konden, totdat een van Abras' welvarende heeren toch de release clausule activeerde voor een transfer naar de op een steenworp afstand liggende rivalen. Beide teams kunnen echter nog wel wat leren van de scoutingtechnieken van v.v. PEP en Bzweswekengeschorst. Die hadden de punten al binnen in de transferzomer. Tja, je moet wat als de selectie al niet zo breed is en er dan ook nog eens spelers tegen donkerrode kaarten aan lopen, dat Verrekte dopingbeleid van het HSC ook...


Het afvoerputje van de competitie

Ergens waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Eens stevig in het linkerrijtje genesteld, kan de conclusie nu toch echt wel worden getrokken dat de grootmachten van Bitskits en de Hertjes gewichtig door het ijs zijn gezakt. Het oordeel van de welvarende damesch weegt klaarblijkelijk zwaar en waar zij zelf ooit onder de douche stonden, zijn ze inmiddels diep weggezakt tot het afvoerputje van de competitie. Met een hoerig tenue ten strijde tijdens de laatste speelronden in de bouwvak, "alles of niets!" klonk het vanaf de tribunes, gingen Kits Bits FC en de Hertjes uiteindelijk toch ten onder. Het werd niks en het zal voorlopig niks blijven. Ooit het Ajax van de vereniging, nu hard op weg om voortaan niet meer genoemd te mogen worden.


Waar de DIscOpartij en Keisletsu juist de strijdbijl begroeven, is er tussen een drietal teams juist een hevige concurrentijstrijd ontstaan. Binnen de teams konden ze er met elkaar niet uitkomen welk tenue nou het beste zou staan bij de bruin, zwart of rood haar. Dus besloten Papi Chulo FC, v.v. Evil Slut en verG.L.O.Ë.dering om allemaal voor blond te gaan, wel zo makkelijk toch? Totdat ze elkaar tegenkwamen tijdens de belangrijkste speelronden van het jaar, ineens waren ze niet meer zo uniek, OMG meiden! Maar volwassen als de speelsters waren besloten ze met elkaar een duidelijke afspraak te maken: het team dat de meeste nieuwe blonde speelsters aantrok in 2023/24, zou voortaan het alleenrecht hierop krijgen. Dus laten wij van het WNN als arbiters even de balans opmaken:


#Youreblondenough1: Papi Chulo FC (3/3*)

#Youreblondenough2: v.v. Evil Slut (2/4)

#Youreblondenough3: verG.L.O.Ë.dering (2/5)


Pilsconflict

Ook tussen de mannen van kordaat, de zondigende mannen en de mannen van lustrum 2 is een heus conflict ontstaan. Nu had je zonder de titel ook al wel kunnen raden waar dit conflict over zou gaan, een onderwerp wat menig welvarend man én vrouw (woke) natuurlijk op dagelijkse basis bezighoudt: "Met welk pils kun je het beste bakken vouwen?". Waar het WNN vorig seizoen al voorspelde dat Al-Wazeeti per ongeluk een kratje Kordaat zou inaugureren, mag de voorkeur van de mannen van kordaat wel duidelijk zijn. De zondigende mannen daarentegen, met een voorkeur voor blauw in plaats van oranje, logisch, houden het op pils uit de regio en de mannen van lustrum 2 zoeken het nog dichter bij huis. Als je structureel de aars likt van de competitie organisatie en wilt zijn zoals Azerion, dan drink je toch ook wat men op het H.S.C. drinkt! De mannen besloten het conflict op een voor hen passende wijze op te lossen. Een estafette kratzitten leidde tot de volgende conclusie: onke onke onke, fietsen fietsen fietsen, superieur in de nacht, bij het kennismaken met de mannen van kordaat wordt je pas echt dronke!


1 Affoe X 2 uPtje

"Hey WNN, wij willen ook wat aandacht! Alssssssjeblieft???" klonk het afgelopen najaar vanuit de verdrukte zones in de hoeken van het veld. Gepositioneerd bij de cornervlaggen stonden KNOr'N en Flopenza voor een grote mogelijkheid. Zij zouden, net als DV, upcoming kunnen worden en daarmee in de stabiele middenmoot van de competitie plaatsnemen. Er waren immers toch twee plaatsen onder de douche vrijgekomen. Het was dan wel zaak om vanuit die verdrukte posities toch tot een goede voorzet te komen. Waar de een met de mannen van lustrum 2 een dopingschandaal aantrok, trok de ander letterlijk Kordaat-reclame aan. Nu maar hopen dat de welvarende heeren van seizoen 2023/24 nog onderscheid tussen de kordaatige mannen en Flo-Pen-Za! kunnen maken. Zou omgekeerd toch lullig zijn.


Zij-Die-Niet-Genoemd-Mogen-Worden

Dan ontbreekt er nog één. Het WNN wil hier het liefst zo min mogelijk woorden aan vuil maken. Daarom laten we het graag aan de spelverdeler van Papi Chulo FC over:

"Meidennn! Ja dat team dat niet genoemd mag worden OOK, Omg, zo hef..."

"Ja ik snap ze weL hoOr, daar bij het WNN, pFoeh..."

"Ik bedoel, wij zijn Papichulo, maar wie zijn zij nou? Nietszeggend clubje!"

"Dat geldt trouwens ook voor die andere meidenclubjes hoor, Flopenza, verG.L.O.Ë.dering. En die sletten van Evil Slut niet te vergeten! Maar goed, daar zullen ze wel hun redenen voor hebben, daar bij het WNN..."


"Fijne week meiden,

xxx jullie spelverdeler"


Het WNN wenst alle teams een prettige voorseizoen toe. Zet jezelf of je jeugdteams maar lekker voor lul, én, aan alle welvarende jeugdspelers van seizoen 2023/24: Je profcarrière vroegtijdig stoppen is óók een optie. Voor meer informatie, bezoek: www.dediscopartij.nl/zeur of surf naar: www.papichulo.nl/zina/ookolof.445 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De betoverende weken in Vidaria

Eens, in een land ver weg, waar sprookjesachtige en mysterieuze figuren leefden, was er een koninkrijk genaamd Vidaria. Een uitgestrekt bebost gebied, met in het hart een groot Kasteel, omringd door w

Whatsapp CRISIS: Een kijkje achter de schermen

Menig dispuut zal het hebben: een whatsapp/pijlercie. Tijdens de pijler zijn deze, vaak sociale gasten of chicks, aangesteld om met de poti’s te appen of ruzie te maken met andere disputen over poti’s

Dalend leden aantal; WNN op onderzoek

Waerde gesmaadigdgen, Het Hilvarenbeek Studenten Corps wordt sinds de woke generatie van afgelopen jaar met een dalend aantal leden geteisterd. Met alle gevolgen van dien. De pijler is een groter oorl

Kommentare


bottom of page