top of page

De avonturen van Questor Domdomdomus en de zwijgende menigte

Toen in 2018 ‘ de huisgenoot van de vriendin van’ het WNN mededeelde dat uitgerekend hij Questor Domus werd, geloofde WNN haar eigen oren niet. Had ze dit in 2017 medegedeeld, werd zij ronduit uitgelachen en het afgedaan als een grotere illusie dat een langere afroeiperiode tot meer en betere roeiers zou leiden. Enfin, de man waarover we eerder publiceerde dat hij niet kon praten, zou QD worden. Met een simpele handeling in de wissel-BLV werd hij QD geslagen, zonder ook maar iets fatsoenlijk gepresteerd te hebben waardoor je denkt dat fawappertje capabel genoeg is. Maar dat niet alleen beste reizigers, daarbij leerde het collectief dat zich Vidraat waant dat hij wel kon praten. Sjaars na sjaars werd verslonden, uiteraard niet door zijn mooie kop maar door zijn gladde praatjes.. Schrale ova, Disputenova en zelfs op de pijlerova’s werden de sjaars als warme broodjes over de toonbank verslonden. Zelfs half knock-out liggende broodjes werden goed genoeg bevonden om zijn streak voort te kunnen. EN WAT HEBBEN WE GELACHEN. Het verenigingsjaar behelst – helaas – meer dan alleen de afroeiperiode. Ondanks dat de ova’s geleidelijk naar de tentamens op aan steeds schraler werden, was er een man die hier optimaal van kon profiteren, want ja, je weet wat weten allemaal wat ze zeggen over de schrale ova’s. Praten we onszelf aan bij het vertellen met de rondgang door het pand in de TOP-week.

Na de horizon gloort er hoop en ook na deze winter kwam het wedstrijdseizoen op Vidar steeds dichterbij. Helaas voor de VP van 2019 met een nog korte, minder-intensieve pijler, waardoor de wedstrijdselectie er als vanouds weer belabberd voor stond. Voor de QD betekent dat weer vrij weinig. Er komen naast werkacties, zo nu en dan wat andere verenigen en mailtjes binnen waar je je eventueel in die week druk over zou moeten maken en met een minimale inzet de mails kunt beantwoorden, waardoor je wellicht tien minuten minder lang op de wc zit om de zonde van de nacht ervoor nog eens te heroverwegen. Tot nog toe is dat alles nog facultatief en gaat het regelen van vrouwen natuurlijk voor het soort van zakelijke aspect aan die functie.

Wat het meest schrijnende aan de functie QD is, is de relevantie dat je ‘iets’ aan TISEM studeert, een piemel hebt en bij een van de oudste vier mannenclubjes van d’n TSR zit. Onze Thierry zou zich nog levend begraven om zich daarna om te kunnen draaien in zijn eigen graf om aan deze uiterst walgelijke vertoning van de baantjescarroussel een orde van grote in termen van misselijkmakendheid een concrete maatstaf te kunnen hangen. Het onbesuisd plaatsen van leden zonder ruggengraat op een makkelijke plek ging lange tijd goed. Helaas hebben wij moeten concluderen dat deze tijden voorbij zijn. Het meest frappante is nog dat iedereen deze malaise kon voorspellen. Met name door het bij voorbaat uitsluiten van secure vrouwen om deze fawapper maar weer aan de bestuurslijst te kunnen toevoegen. De vrouwen die dan maar weer de kansloos de ZRB of LUSTRUMBESTUUR (hint hint hint) mogen gaan doen.

Fawappertje heeft het goed verkloot. Met het geschatte, gemiste inkomen van dertigduizend euro zijn de rapen overgaar en zou hij dan ook met luid protest aan de tand gevoeld worden in de desbetreffende ALV. De leden waren er klaar voor. Grote woorden, geen besef en wat al nog niet meer. Wat ons dan weer totaal niet verbaasd is het gebrek aan het nakomen van woorden bij de meeste Vidraten. Zet een falende gozer op de bühne, knikkende knieën en wat tranen erbij en iedereen vindt dat de verontschuldigingsbeloftes wel zijn ingelost. Het aanzetten tot het laf maken van de leden is iets waar Vidar al tijden in floreert. A-leden mag niets meer verplicht worden. Tijdens de KMT liggen ze nog maar net niet op rozen of zal er meer geslapen moeten worden dan menig vidraat zelf in de pijler. Ondanks dat volgens het huidige bestuur het je eigen keuze is om naar vidar te gaan en je daar nooit verplicht door kan worden. Met name het handen boven het hoofd houden op momenten dat het geen overbodige luxe is om toch even op die blaren te zitten, is iets waar de aandacht minder opgevestigd zou moeten zijn. Hoe dieper de slijk, hoe beter het leermoment.

Dat de slijk niet diep genoeg was, bleek uit de allereerste pijlerova na DE alv waar hij met zijn al te dronken kop alweer de nieuwe sjaars aan het inspecteren was. Hossend van hot naar her alsof de bijeenkomst van slechts drie dagen daarvoor geen enkele indruk heeft achtergelaten en dat hij maar weer verder gaat met waar hij mee bezig was. Terughoudendheid zou meer op zijn plek zijn geweest. Ondanks het feit dat je als club met weinig bent, had je daar niet moeten staan. Omdat het Vidarbestuur iedere vorm van externe bemoeienis van eigen leden niet waardeert, heeft het WNN een zusammen gezeten om tot een paar rechtvaardige, eenvoudige tegemoetkomingen te komen, te kennen:

 1. Schorsen voor 30000 minuten;

 2. Drie rondjes om het pand, want als je bij het kwijtraken van je das er slechts een moet doen, is het kwijtraken van je waardigheid wel goed voor drie rondjes;

 3. Werkuren die je zelf geregeld zou moeten hebben, inhalen tot een bedrag van 30000 eurocent;

 4. 30000 minuten niet tijdens de komende afroeiperioden op vidar komen;

 5. Alleen nog maar de achtergestelde eerstejaars van de genootschappen mogen regelen;

 6. Maar vier nieuwe sjaars voor het dispuut;

 7. 30000 eurocent boete;

 8. + 100 euro boete lelijk hoofd

 9. Heitje voor een karweitje bij de partners bij wie er gefaald is;

 10. Schuldbrieven aan de voorgangers voor het verneuken van het opgebouwde;

 11. pilsje aan de leden voor het verneukte contributiebedrag van eenieder;

Dit al zou ook maar nooit in de buurt komen van een sorry die al op het spel gezette zou kunnen doen laten vergeten. Enfin, überhaupt een straf, jezelf niet op vidar kunnen laten zien of Vidraten die wel durven zeggen waar het op slaat, zou al een heleboel schelen. Zelfreflectie is een groot goed, maar slachtoffer spelen is nog veel eenvoudiger.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn je niet vergeten Benno…..

‘’Waar Pluto in 2006 zijn erkenning verloor in de ogen van de astronomische kringen, raakte Benno van Smeersel deze kwijt in de Vidraatse kringen toen hij zich afgelopen jaar nog steeds in een ellipti

Spookhuysch

Na een week van objectieve verslagen uitbrengen over het reilen en zeilen van de leden der TSR Vidar, is het WNN nu ook gestuit op merkwaardige activiteiten binnen het eigen Dispuut. Paranormale activ

‘Hallo Merol Merol, de Merol is van mij’

Hoe zeer ze het ook proberen te verbloemen, dat er iets broeit in de heksenketel van Flopensa staat vast. Geen enkele Vidraat is het volgende beeld vreemd; de verplettering van een tedere meisjes ziel

Comentarios


bottom of page