top of page

Sjakie en de foefzand fabriek

Om de waardevolle en schaarse informatie die WNN vergaart te kunnen bemachtigen, gaan onze reporters verder dan ieder ander. Deze knapperige knapen reizen van de hoogste pieken tot in de diepste krochten van de journalistieke hotspots. Zo komen we ook regelmatig op plekken waar je niet dood gevonden wil worden. Op Vidar, in de stad of op de uni, overdag of s nachts, met het licht aan of in het donker, met enkele of dubbele connie, boven- of onderop, 2 of 3 minuten, gewassen of met kaas, met of zonder kroepoek, naast of op je moeder, gratis of met tegenzin, slap of met een halfje, droog als de sahara of nat als de rode zee. Met gepast trots hebben sommigen van ons dan ook één of meerder rune platebodies in de kast hangen.


Het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen, want nadat één van de reporters terugkwam van zijn undercoversessie als berg foefzand bij een Keisletsu insta kaas & thee avond, stuitte hij op wat whatsapp gesprekken van een discussie tussen twee vrouwendisputen. Na een korte analyse bleek het dat er een patroon van strijdtechnieken te vinden was waar Sun Tzu trots op zou zijn.


Evil Slut en Papi Chulo zijn als twee vrouwen die elkaar verafschuwen en elkaar vervolgens tegen komen in een openbare ruimte terwijl ze per toeval allebei dezelfde outfit blijken te dragen. Hoewel ze een hekel hebben aan elkaars kenmerken, zijn ze niet zo verschillend. Ik kan verder ingaan op de details, maar omdat wij geen deelnemen aan deze pijler oorlog en ook niet van plan zijn ons erin te verwikkelen door middel van een all-out Kamikaze-aanval, laten we het hier graag bij.


Voorafgaand aan het onderstaande gesprek schijnt het volgende plaats te hebben gevonden: Papi Chulo heeft sommige van haar a-leden al in vroeg stadium hoop op lidmaatschap gegeven door hints te laten vallen over wie ze gingen vragen. Evil Slut zag dit als een een gluiperige actie, omdat er overlap was in interesse voor sjaars en besloot daarom als tegenactie desbetreffende sjaars te bellen om haar te vertellen dat ze prima bij hen langs kon komen onder het mom van “kansen” spreiden.


Hieronder het betreffende whatsapp gesprek in de vrouwen CDO groepsapp met daaropvolgend een strategische analyse. Chats zijn op genummerde volgorde om verwijzingen duidelijker te maken.Whatsapp verhaal

1: Papi Chulo Wij hoorden van een potentieeltje dat wij hadden uitgenodigd dat ze vandaag gebeld is door Lieve Lust om te vragen of ze naar hun eetavond wilde komen. Dit was natuurlijk niet de afspraak die we in het begin hebben gemaakt. Wij hebben haar gezegd dat ze haar eigen keuze mag maken, maar erg onnodig en jammer dat dit zo gespeeld is aan het einde van de pijler.


2: Evil Slut Ze heeft de uitnodiging gewoon via whatsapp gekregen, niet via de telefoon. Er is vervolgens even gebeld om te overleggen en voor opheldering, er is dus niet gebeld om haar uit te nodigen. Ik denk dat dit een miscommunicatie is


3: Papi Chulo Maar dat is toch ook niet de bedoeling? — . We hebben dit van tevoren duidelijk afgesproken en bellen was nooit toegestaan, vinden we dus niet echt kunnen.


4: Evil Slut We hebben afgesproken dat er niet gebeld mag worden om uit te nodigen, dat is ook niet gebeurd. Als er behoefte is aan opheldering lijkt het me niet gek dat er dan nog even wordt gebeld, volgens mij is dit ook bij andere disputen gebeurd.


5: Papi Chulo Volgens de regels was bellen nooit de bedoeling en wij vragen ons erg af wat de opheldering precies was, aangezien ze tegen ons zei dat jullie gezegd hadden dat er bij LL nog niet veel vaststaat en bij Papillon wel en dat ze dus beter niet teveel op alleen ons kon focussen ivm kansen. Dat is niet zo netjes toch? Wat vindt de rest hiervan?


6: Evil Slut Zo is het vanuit ons niet gezegd, maar ik denk dat dat een welles nietes verhaal wordt. Wij kregen te horen via via dat dit potentieeltje dacht geen kans meer te hebben bij ons, waar we opheldering over hebben gegeven door nog te bellen. Wij hebben toen uitgelegd dat ieder dispuut al wat meiden op het oog heeft maar dat alle disputen ook nog rond aan het kijken zijn.


7: Gloe Wat er precies gezegd is is naar ons idee inderdaad een beetje een welles-nietes-verhaal, maar bellen zouden we sowieso niet doen: of het nou om een uitnodiging gaat of om opheldering

8: Papi Chulo wij hebben vrij duidelijke informatie gekregen vanuit het potentieeltje, dat dit inderdaad is wat er gezegd is aan de telefoon. Dus een welles-nietes spelletjes is het zeker niet echt. Maar wat heeft het maken van regels voor zin als we ze niet handhaven?


9: Evil Slut Wij waren in de veronderstelling dat je meiden niet mocht bellen om uit te nodigen, maar dat belletje wat wij hebben gepleegd staat daar los van. Zover ik weet is er niet gezegd dat er buiten het uitnodigen niet met een poti gebeld mag worden, maar als inderdaad niemand met poti's belt, zullen wij dat natuurlijk ook niet meer doen.


10: Papi Chulo Ons punt is dat met het belletje bewust de keuze van een potentieeltje (voor de volgende eetavond) wordt beinvloed, dat is gewoon tegen de afspraken en dat weten we volgens ons allemaal. Het lijkt ons verder niet verstandig om dit via een app heen en weer te laten gaan, dus wij stellen voor dat hier door het CDO serieus naar wordt gekeken.


11: Evil Slut Dat snappen we. Maar het is dus zo dat het voor ons niet duidelijk was dat je helemaal niet mocht bellen, ik heb zelfs zojuist alle CDO notulen doorgenomen omdat we het echt rot vinden hoe dit nu loopt. Wij hebben het geïnterpreteerd als dat je niet mocht bellen om iemand uit te nodigen voor de eetavond. Laat ik dus voorop stellen dat het dus echt niet zo is dat wij bewust de regels aan onze laars lappen.Het blijkt maar weer dat de regels van het vrouwen CDO alleen verzonnen worden om de concurrentie in toom te houden. Zoals Sun Tzu zei: “Appear weak when you are strong, and strong when you are weak.”, oftewel houd je tegenstander slecht geïnformeerd. Papi Chulo laat hier zien deze woorden wel begrepen te hebben, aangezien ze weten dat ze zelf fout zaten maar desondanks gewoon als heilig boontje vol in de aanval gaan bij punt 1 en 3. Overigens hebben ze ook informatie over Evil Slut van een directe getuige, wat hen op dit moment een verre voorsprong geeft.


Evil Slut verdedigt hier helaas met een matige “het ging over iets anders” en een “maar zij deden het ook” bij punt 2 en 4, een defensieve strategie die ook door Sun Tzu afgekeurd wordt. “Attack is the secret of defense; defense is the planning of an attack.”


Bij punt 5 doet Papi Chulo een poging om het moraal van de tegenstander te breken door voor de groepsdruk kaart te gaan. Helaas blijkt dit ineffectief en reageert Evil Slut hier met een simpele doch effectieve “nietes” bij punt 6.


Gloe laat hier zien toch ook wat meegekregen te hebben van de wijsheden van Sun Tzu, door zichzelf hier aan de goede/onschuldige kant te plaatsen om zich alvast in te dekken voor het toekomstige resultaat van hun eigen politieke spelletjes via de reactie in punt 7.


Uit punt 8 en 10 blijkt dat Papi Chulo hier de duidelijke winnaar is, omdat niemand hen erop gewezen heeft dat ze hun eigen zwakte tegen een ander gebruiken. Evil Slut eindigt dan helaas ook met maar weinig opgedane ervaring en besluit hier af te sluiten met een “Oh maar wij snapten t gewoon nie” en het trekken van de gevoelenskaart. Als je het mij vraagt een teleurstelling, aangezien er veel mogelijkheid was voor vergelding.


Hoewel er vast nog meer onzin over dit onderwerp te typen was, laat ik het hier graag bij. Houdoe en bedankt. Klachten over aanstootgevende elementen van dit artikel kunnen verbaal ingediend worden bij de student desk. Licensed by Nintendo.

472 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Azerion

Damesch en heeren, waerde smaadliefhebbers, welkom bij alweer de 32e jaargang van de Azerion (let op: reclame) Vidar Eredivisie! Gestart te 1992 met "the sorority of the waterbeggars" zorgt de jaarlij

De betoverende weken in Vidaria

Eens, in een land ver weg, waar sprookjesachtige en mysterieuze figuren leefden, was er een koninkrijk genaamd Vidaria. Een uitgestrekt bebost gebied, met in het hart een groot Kasteel, omringd door w

Whatsapp CRISIS: Een kijkje achter de schermen

Menig dispuut zal het hebben: een whatsapp/pijlercie. Tijdens de pijler zijn deze, vaak sociale gasten of chicks, aangesteld om met de poti’s te appen of ruzie te maken met andere disputen over poti’s

Comments


bottom of page