top of page

ZRB gaat naar alle waarschijnlijkheid niet door

Na het jaarlijkse hoogtepunt van het Nederlandse wedstrijdroeien afgelopen weekend op de bosbaan, staat in het weekend van 12/ 13 mei het jaarlijkse dieptepunt weer op de agenda. Dit jaar is er zelfs een nog treurderige tint aan gegeven dan andere jaren: het predikaat Phocas lustrumwedstrijden. Na lang overleg is voor deze lustrumwedstrijden het volgende thema gekozen: “Soort zoekt soort.” 

Na een kleine belronde van WNN langs de wedstrijdcommissarissen is duidelijk geworden dat veel verenigingen niet langs zullen komen. 75% van de verenigingen leefden in de veronderstelling dat de wedstrijd niet eens door zou gaan dit jaar na de organisatie-drama’s van afgelopen jaren. Alleen Phocas en Asopos komen met een grote groep, Skadi stuurt alleen Sjef in de skiff  het water op. Dat de wedstrijd zelfs bij Vidar niet leeft, is op te maken uit het feit dat Licht 05 en 06 de afgelopen twee edities express niet wilden blikken en dus maar 2e werden.

In de loop van de week zal duidelijk worden of de wedstrijd dit jaar doorgang kan vinden. Informatie uit eerste hand leert ons dat QDemuth deze week aan zal kondigen dat we gewoon weer bier gaan drinken in een tent met een ingevette paal in het midden. De reden die hij hier voor zal geven laat zich gemakkelijk raden: NCN rematch.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page